Blažek: Vládní schizofrenie

11. 4. 2017

Nedávno v podvečer jsem se zúčastnil schůze jednoho spolku. Část večera se věnovala diskusi, jak se vyhnout elektronické evidenci tržeb. Zkrátka a dobře, jak se této povinnosti vyhnout. Když jsem se tak podíval po malém auditoriu, tak jsem tam viděl z 60% voliče KDU-ČSL, z 20% voliče ČSSD a možná tam byl i volič pána co říká, že „všetci kradnů a enem ja optimalizuju!“ Zbývajících 10% byli asi voliči TOP 09. Když jsem přišel domů, tak jsem si pustil televizi a na ČT24 právě běžely Události. Mezi hosty byl pan Klaška, poslanec KDU-ČSL, místopředseda rozpočtového výboru a ten tam ve stejné schizofrenii jako voliči této koalice v podvečer, hájil na jedné straně EET jako nástroj, který nám naplní státní pokladnu pro naše blaho a zároveň zajistí rovnost všech skupin podnikatelů před zákonem.  Obratem ale tvrdil, že ty nejmenší živnostníky uchrání před spuštěním EET, že je to nesmysl, aby ti nejmenší měli EET. Podobnými argumenty jako z pohádky „ani oblečená, ani nahá“ popíral princip rovnosti před zákonem, který se mu do této argumentace prostě nehodil!

Tento příběh v celé své nahotě ukazuje dnešní vládní schizofrenní politiku. KDU-ČSL, která si přeje jít do voleb v koalici s hnutím STAN, hlasovala pro návrhy ministra financí (evidovaného agenta, který sedí ve vládě díky novele lustračního zákona, kterou pomohla právě KDU – ČSL prosadit). Sama však tyto návrhy nyní zpochybňuje, stejně jako hnutí STAN, které hlásá, že EET likviduje vesnické obchody, hospůdky a ničí nejen společenský život na venkově.

Toto i logicky uvažující a v politice se jakžtakž orientující člověk jen těžko chápe. Jak se v tom má potom vyznat obyčejný volič s minimem informací?  Snad se mu z toho neudělá mdlo nebo dokonce neutrpí nějakou psychickou poruchu.

Jiří Blažek, krajský předseda TOP 09 Vysočina

Štítky
Osobnosti: Jiří Blažek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme