Pelhřimov: Práce na revitalizaci rybníka pokračují, vyrůstá cyklostezka i relaxační zóna

18. 5. 2023

V okolí rybníka Stráž vyrůstá nová cyklostezka a relaxační zóna. V tuto chvíli probíhá výstavba samotné cyklostezky o šířce tři metry, která je z části finálně upravena asfaltovým povrchem. Část cyklostezky vedoucí po hrázi rybníka stojící na pilotech bude v nejbližší době osazena železobetonovými deskami s kartáčovaným povrchem. V tomto úseku bude cyklostezka zúžena na dva metry a osazena kvůli bezpečnosti oboustranným zábradlím. Za tímto úsekem vzniká nově zpevněná plocha pro invalidní rybáře.
„Přípravy finišují také u výstavby nového veřejného osvětlení, plaveckého mola a mola pro lodičky i mobiliáře. Nově bude na příjezdu z Vlásenické ulice zřízeno parkoviště pro návštěvníky. Nezapomíná se ani na zachycení sedimentu u přítoku rybníka Stráž", pohovořil o revitalizaci místostarosta Zdeněk Jaroš (TOP 09).

„Během stavebních prací se průběžně upravuje okolí. Revitalizaci zakončí výsadba travin a dřevin, které se přirozeně vyskytují v okolí vodních nádrží a toků," doplnil místostarosta. Pokud vše půjde podle plánu, započne napouštění rybníka během července letošního roku.
„Městu Pelhřimov se podařilo vykoupit přilehlý pozemek u rybníka Stráž, kde plánujeme další výčet volnočasových aktivit. V současné době také jednáme o výkupu budovy s občerstvením," sdělil místostarosta Jaroš.
Cílem revitalizace tohoto území je vytvoření vhodného místa ke sportu, odpočinku či relaxaci. Jedná se o zónu nedaleko centra města, která bude zajisté využita všemi věkovými kategoriemi. Na své si přijdou všichni návštěvníci.

Zdroj: mestopelhrimov.cz

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Osobnosti: Zdeněk Jaroš
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme