× Pojďte do toho s námi.

Vysočina má nově dva zástupce ve výkonném výboru TOP 09

28. 11. 2017

Nového předsedu a vedení si zvolila TOP 09 na svém 5. celostátním sněmu, který se konal 25. - 26. 11. v Praze. Předsedou strany se stal europoslanec Jiří Pospíšil, 1. místopředsedkyní je poslankyně Markéta Pekarová Adamová. Delegáti zvolili také další čtyři místopředsedy Tomáše Czernina, Marka Ženíška, Michala Kučeru, Jana Vitulu a další členy výkonného výboru.

Mezi nimi také dva zástupce z Vysočiny. Předseda místní organizace z Velkého Meziříčí Josef Mladý ke své volbě řekl: „Velice si vážím už samotné nominace od krajské organizace TOP 09. V celostátní volbě jsem od 160 delegátů dostal 124 hlasů, což je relativně silný mandát a moc za něj děkuji. Již z parlamentní kampaně jsem zvyklý usilovně pracovat a nyní se těším na tuto novou výzvu.“

Druhým nominovaným svojí domovskou krajskou organizací a následně zvoleným členem výkonného výboru se stal Kryštof Kothbauer: "Děkuji moc všem delegátům, kteří mi dali důvěru zasednout v širším vedení strany - ve výkonném výboru. Dneškem v Topce začínáme novou etapu a já se na tom budu rád podílet."

Vysočinu bude také zastupovat znovuzvolený člen celostátní revizní komise Aleš Koutný.

Josef Mladý, 40 let, Velké Meziříčí, živnostník

V současné době se věnuje rozvoji agroturistiky. Během předchozích dvanácti let vybudoval z firmy o jednom člověku dobře prosperující výrobní závod s více než 50 zaměstnanci. Člen krajského výboru a předseda MO TOP 09 ve Velkém Meziříčí se ve volném čase věnuje ochotnickému divadlu, které sám založil. Je ženatý, má dvě děti.

Mgr. Kryštof Kothbauer, 28 let, Jihlava, manažer rozvoje start - upů
Kryštof Kothbauer (28) vystudoval sociologii a mezinárodní vztahy na Masarykově univerzitě v Brně a v rámci svých studií působil také na Ben-Gurion University of the Negev v Izraeli a na Istanbul Bilgi University v Turecku. V minulosti pracoval pro Úřad vlády České republiky jako vedoucí Eurocentra Jihlava a jeho hlavní náplní byla evropská politika a vzdělávací činnost. V současnosti pracuje v Agentuře pro podporu podnikání a investic CzechInvest na podpoře start-upového ekosystému v České republice. Působí také jako zahraniční tajemník spolku TOP tým, který zastupuje v rámci Youth of the European Peoples Party.

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 VYSOČINA