Vít Zeman: Jihlava je znovu na stupni vítězů

20. 6. 2022

Když jsme zaváděli Zásady pro spolupráci s investory, pravidla pro výstavbu ve městě Jihlava, panovala ve vedení města obava, jestli tyto zásady neodradí investiční aktivity v Jihlavě. Bylo proto důležité, a nejen z tohoto pohledu, podnítit aktivity stavebního charakteru a podpořit udržitelný rozvoj města. Proto jsme vytipovali urbanisticky nejvhodnější pozemky, které byly ve vlastnictví města Jihlavy, zpracovali architektonické a urbanistické studie, určili jejich limity a nechali jsme se k těmto projektům vyjádřit všechny příslušné odbory. Zmapovali jsme tedy prvotní podmínky pro výstavbu a takto připravené pozemky jsme vložili do gisového prostředí. Tím jsme vytvořili mapy s investičními příležitostmi a zároveň dali možnost nahlédnout do veškerých dosavadních informací, které byly dílčími vrstvami mapy. Od platného územního plánu přes limity ploch, stávající sítě, podmínky výstavby plynoucí z urbanistických projektů a všech podmínek dotčených orgánů samosprávy.

Takto připravenou mapu s pozemky jsme dali do nabídky a zájem o pozemky byl násobně vyšší, než jsme očekávali, především připraveností pozemků pro vlastní investory.

V rámci České republiky byla tato mapa oceněna CzechInvestem prvním místem v anketě Inspirační region a v úterý jsem mohl převzít cenu za Nejlepší projekt digitální inovace v samosprávě v České republice z rukou Ministerstva vnitra.

Obě tato ocenění mi jsou obrovským motorem proměňovat další moje vize a zkušenosti z oboru do praxe ve správě města a zároveň mě vedou k uvědomění si, jak moc záleží na týmu, který si kolem sebe vytvoříte. Tato moje vize byla zhmotněna díky skvělé práci Jardy Škrobáka a jeho týmu z IT oddělení a Katky Bezděkovské z Útvaru městského architekta Magistrátu města Jihlavy. Díky všem, kteří se na projektu podíleli a doufám, že budeme moci společně bojovat o další prvenství pro naše město.

Vít Zeman, náměstek primátorky (ŽiJ! za TOP 09 Jihlava)

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme