Ekonomické fórum mladých v Třebíči

26. 3. 2010
V pátek 26. března proběhla na Obchodní akademii Dr. Albína Bráfa a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky Třebíč pro její maturanty a studenty VOŠ velmi zajímavá beseda s Ing. Miroslavem Kalouskem, bývalým ministrem financí a 1. místopředsedou strany TOP 09, s názvem Ekonomické fórum mladých.
Jak již samotný název napovídá, besedovalo se na klíčová ekonomická témata - makroekonomika státu, konstrukce sestavování státního rozpočtu, dopad světové krize na ekonomiku ČR, hrozba ekonomického krachu, daňový systém.
Kromě pana Kalouska za třebíčskými studenty přijeli i rektor VŠP Jihlava PaedDr. Ladislav Jirků, ředitel Národního technického muzea Ing. Horymír Kubíček, 1. náměstek Pozemkového fondu Ing. Jiří Blažek a další hosté. Známé osobnosti a obsah besedy přilákal do budovy školy i širokou veřejnost.
Po úvodní hodince, kdy pan Kalousek prokázal své řečnické mistrovství a schopnost upoutat pozornost posluchačů, došlo na dotazy z publika. I studenti dokázali své vědomosti při kladení zajímavých dotazů k tématům. Dvě hodiny utekly jako voda a zcela zaplněná aula školy byla z besedy nadšená.
Závěrečná slova pana Kalouska ke studentům, že jejich budoucnost a jejich peníze jsou zcela v jejich rukách, dopadla na „úrodnou půdu". Každý účastník odcházel v páteční odpoledne velmi spokojený, což jsme mohli slyšet z úst pana Kalouska v reportáži v televizi Prima nebo z ankety, provedené mezi maturanty.
RNDr. Pavel Svoboda, ředitel Obchodní akademie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme