Setkání zastupitelů TOP 09 Ústeckého kraje

28. 3. 2019

Ve středu v odpoledních hodinách se uskutečnilo v teplické restauraci Rozhled setkání ústeckých zastupitelů, kteří kandidovali za TOP 09 nebo kteří byli na splečné kandidátní listině. Organizátorem akce byla krajská TOP 09, kterou finančně podpořil spolek TOPAZ. 

Pozvaní byli jak komunální zastupitelé, tak regionální politici z kraje. Zastupitelé tak měli možnost se více mezi sebou poznat a hlavně si předat zkušenosti, které nabrali za několik volebních období po předchozích volbách a předat je politickým nováčkům. Mezi hosty byli dlouholetý a zkušený starosta Městské části Praha - Libuš Jiří Koubek, Pavel Janda, lounský starosta a Miroslav Hlaváč z tiskového oddělění celostátní kanceláře. 

Ti postupně představili své prezentace. Pavel Janda vyprávěl o poslední komunální kamapani, kterou vedli ve městě Louny a následném vyjednávání složení rady na radnici. Jiří Koubek naopak prezentoval, jak by měl starosta fungovat, aby měl úspěch u co nejvíce lidí a podělil se tak s ostatními o své nabyté zkušenosti. Poslední host Miroslav Hlaváč představil politikům, jak napsat dobrou tiskovou zprávu. Vysvětlil, že je nutné mít takové sdělení, aby zaujalo především novináře. Ti se pak o ní podělí se čtenáři. Jedno za základních pravidel politika je: "Můžete se upracovat, ale v politice je to k ničemu, když nikdo neví, co děláte."

Na setkáni dorazila desítka politiků, kteří si v průběhu odpoledne i sami mezi sebou vyměňovali své zkušenosti ze svých úřadů. 

Celá akce se povedla a věříme, že nebyla poslední, nabývání zkušeností jak kladných, tak záporných bude přibývat a vždy je o co se podělit. 

V Ústí nad Labem, 28. března 2019

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Ústeckého kraje

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme