× Pohněme s tím. Společně!

Projekt „Musíme to zastavit“ propojuje dobrovolníky i v Ústeckém kraji

2. 4. 2020

TOP 09 spouští projekt „Musíme to zastavit“, kterým propojí dobrovolníky z celé republiky. Češi už ukázali, že si dokážou poradit sami. Celá republika šila roušky a ochranné pomůcky si vyráběla svépomocí. Web projektu je „mostem“, který spojuje dobrovolníky i v našem kraji s lidmi, kteří pomoc potřebují. Vzhledem k tomu, že nejohroženější skupinou koronavirovou pandemií jsou senioři, mohou teď dobrovolníci nabízet svou pomoc hlavně jim.

„Jsem mile překvapen, neskutečnou solidaritou lidí, firem, které nezištně pomáhají v boji s epidemií koronaviru. Proto jsem za tento projekt, který TOP 09 rozjíždí, velice rád,“ říká krajský předseda Michal Kučera.

TOP 09 proto spustila web www.musimetozastavit.cz, který propojuje dobrovolníky s lidmi, kteří naopak pomoc hledají. Interaktivní mapa na webu ukazuje, kde zrovna je pomoc potřeba i kde ji naopak dobrovolníci nabízí. Díky mapě se tak dozvíte například že v Libochovicích je donášková služba pro seniory s potravinovými balíčky, že V Lounech je zřízen RouškaPOINT nebo že v Děčíně místní podnikatel a místní předseda TOP 09 tiskne ochranné štíty pro zdravotnická zařízení.

„V Lounech každý den informujeme o tom nejdůležitějším na facebooku, na konci týdne připravujeme infolist, který dobrovolníci pomáhají roznášet do všech osmi tisíc schránek. Dobrovolníci dodávají na radniční rouškaPOINT materiál pro šití nebo již hotové roušky, které občanům vydává Městská knihovna Louny. Těší mě, že v době krize řada lidí nabízí pomoc,“ vyjadřuje potěšení starosta města Loun Pavel Janda

Ústí nad Labem, 3. dubna 2020

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09