× Staňte se našimi členy!

Na Litoměřicku TOP 09 zabodovala

4. 11. 2018

V regionu Litoměřice měla TOP 09 ve volbách celkem dobrý úspěch. Z něho vytěžila v Libochovicích starostu, místostarostu a dva radní.

V Litoměřicích sice neobhájil křeslo zastupitele zástupce ředitele základní školy Martin Hrdina, ale za to měla TOP 09 velký úspěch v Libochovicích a v Roudnici nad Labem. Podle slov regionálního předsedy Zdeňka Šorala mu neúspěch v Litoměřicích vadí, ale je velmi rád, že TOP 09 naopak měla úspěch v Libochovicích, Roudnici nad Labem a v Lovosicích. Šéf regionu hodnotí cekový úspěch kladně, protože oproti roku 2014 si polepšila o nové dva mandáty v zastupitelstvech, ty získali v Lovosicích.

Výsledek voleb v regionu je určitě úspěšný. V Libochovicích získala TOP 09 společně s NK skoro 40% hlasů. Na ustavujícím zastupitelstvu bylo rozhodnuto, že starostou bude pro příští čtyři roky Miroslav Zůna, nominovaný TOP 09. Post místostarostky získala Blanka Stará jako nezávislá kandidátka a dvěma radními se stali Jan Ryšavý za TOP 09 a Jan Fictum za NK. Krom toho zde získali společní kandidáti i předsedu fnančního výboru, tím je Ondřej Krob a dva členy - Alenu Šebkovou a Ondřeje Česala.

V Roudnici nad Labem byla podána společná kandidátka TOP 09 s NK pod názvem Akce R.  Toto uskupení mělo ve volbách sice druhou příčku se ziskem šesti mandátů v zastupitelstvu, ovšem vedoucí hnutí se dohodlo s jinými stranami, proto budou naši zastupitelé v opozici. Zastupiteli jsou Richard Červený, Milan Děžínský, Jan Drahozal, Martin Trefný, Vendula Ekrtová a Helena Eichngerová.

A neposledními v řadě zastupitelů jsou Zdeněk Šoral a Jiří Motl, oba budou zastávat svoji funkci v Lovosicích.

1.11. 2018

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Ústeckého kraje