Do voleb v Ústeckém kraji se chystají Spojenci pro kraj

30. 11. 2019

Hnutí JsmePRO!, Strana zelených a TOP 09 vstoupí příští rok do krajských voleb v Ústeckém kraji společně. Dnes, v den 30. výročí začátku teplických ekologických demonstrací, se zástupci všech tří subjektů dohodli na vzniku kandidátky s názvem Spojenci pro kraj.

Počet spolupracujících stran, hnutí i nezávislých osobností přitom nemusí být definitivní.

„Spojit se, netříštit demokratické síly a dát voličům jasně na výběr, to je nezbytné pro tolik potřebnou změnu ve správě kraje,“ vysvětlil Michal Kučera, krajský předseda TOP 09. Dodal, že podobná spojenectví se osvědčila v Praze nebo při posledních volbách do evropského parlamentu.

Spojenci se hodlají zaměřit na skutečnou přeměnu kraje, kterou podle nich ani jedna z dosavadních krajských vlád nikdy nezačala.

„Je na čase přejít z uhlí a montoven na ekonomická odvětví, která nezatěžují zdraví obyvatel ani životní prostředí. Ústecký kraj potřebuje opravdový restart a pracovní místa s přidanou hodnotou, abychom se konečně odrazili ode dna ekonomických a sociálních statistik,“ představil jednu z hlavních priorit Spojenců krajský lídr Strany zelených Petr Globočník.

 „Při svém zřízení dostaly kraje do vínku zejména zdravotnictví, dopravu a střední školství. Ve všech těchto oblastech u nás vidím vážné problémy. Spojenci pro kraj mají odborníky schopné tuto situaci efektivně řešit,“ řekl Jiří Řehák z hnutí JsmePRO!.

„Spolupráci jsme stvrdili dnes v Teplicích, tedy přesně třicet let od začátku místních ekologických demonstrací považovaných za předzvěst Sametové revoluce. Jako Spojenci pro kraj se hlásíme k listopadovému odkazu a věřím, že příští rok na podzim nám voliči dají možnost dokončit to, za co se tu protestovalo už v roce 1989: tedy změnit kraj na místo, kde se dá svobodně dýchat a kde se vážně dobře žije,“ shrnul motivaci Spojenců pro kraj Michal Kučera.

 

Kontakty: 

Jiří Řehák: Rehak.ji@gmail.com; 728 635 529,
Petr Globočník: p.globocnik@gmail.com; 605 103 959,
Michal Kučera: mich.kucera@seznam.cz;  602 707 134.    

Štítky
Osobnosti: Michal Kučera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme