× Pojďte do toho s námi.

Koalice SPOLU darovala potřebným v Ústeckém kraji 2000 respirátorů

12. 3. 2021

V České republice platí plošná povinnost nosit respirátory. Které jsou však pro sociálně slabé značnou finanční zátěží. Koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) proto využila část finančních prostředků na kampaň a od českých výrobců nakoupila 30 000 respirátorů FFP2, které v těchto dnech rozdá potřebným v regionech. V Ústeckém kraji v tomto týdnu předali zástupci koaličních stran 2 000 respirátorů klientům neziskovým organizacím a jednotlivcům.

Michal Kučera, krajský radní a lídr za TOP 09 předal část respirátorů Oblastnímu spolku Českého červeného kříže v Lounech. Za organizaci přijala respirátory ředitelka Lenka Vacková, která uvedla: „Respirátory rozdáme klientům azylových domů v Lounech a Žatci. Našimi klienti jsou muži v tíživé sociální situaci.“

Převzetí respirátorů

Druhou zastávkou, kde byly respirátory předány, byl LORM sídlící v Žatci. Tato organizace pečuje o osoby se zdravotním postižením.

V Žatci převzala několik respirátorů i matka samoživitelka, která se o akci dozvěděla z médií. Michalovi Kučerovi poděkovala za vstřícnost projevenou poskytnutým darem a sdělila v jak těžké situaci se v současné době nachází a že každá ušetřená koruna v rodinném rozpočtu je důležitá.

„Respirátory jsou v dnešní době již nezbytnou součástí našeho života. Nákup, návštěva lékaře či úřadu se bez jejich použití neobejde. Látkové ani chirurgické roušky už nestačí a proto věřím, že tato akce koalice SPOLU má smysl a je vítanou pomocí v této době,“ řekl Michal Kučera.

Respirátory SPOLU

Barbora Jandová