Festival Barevná planeta

13. 9. 2016

Při zahájení kontaktní kampaně v Ústeckém kraji navštívil lídr kandidátky TOP 09 Michal Kučera a dvojka Radim Bzura za doprovodu místopředsedkyně TOP 09 Markéty Adamové festival Barevná planeta.

Co je barevná planeta? Už z názvu je patrné, že jde o barevnost světa …

Všude kolem žije řada cizinců, pro které se naše republika stala novým domovem. Festival  si dává za úkol představit a přiblížit etnické skupiny žijící na našem území a ukázat na problematiku jejich integrace široké veřejnosti. A Barevná planeta v Ústí nad Labem, kterou pořádala poradna pro integraci je festival různorodosti, pestrosti kultury, jídel, hudby, tolerance a vzájemného bezproblémového soužití.

TOP 09 ctí individuální práva a svobody každého jednoho z nás a tato akce je přesně tím, na co topka dlouhodobě poukazuje. Kde je vůle, tam je cesta.

Tuto akci si všichni návštěvníci patřičně užili, protože tam vládla úžasná atmosféra. Setkali se zde cizinci z celého světa a bylo zde zřejmé, že integrace je možná, tedy pokud bude vůle jak příchozích, tak státu, který pomáhá, ale především tolerance nás všech.

Jsme velmi rádi, že vedle festivalu Colours of Ostrava, který má svou tradici, je druhá nejvýznamnější akce tohoto druhu právě v Ústí nad Labem a to právě Barevná planeta. Těší nás, že tuto akci zastupitelé Ústí nad Labem podpořili a že u toho byli i zastupitelé za TOP 09 Ilona Tajchnerová a Radim Bzura. Velké dík patří zejména Poradně pro integraci. Tito lidé, kteří takovéto projekty vymýšlí a organizují, si zaslouží podporu, a nejen finanční. To si velice uvědomujeme.

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Ústeckého kraje

Volby: