Představení kandidátů a programu koalice TOP 09 a Starostové pro Ústecký kraj

19. 6. 2012

TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí dnes představily volební program a svou kandidátku „TOP 09 a Starostové pro Ústecký kraj", která bude usilovat o hlasy voličů v podzimních krajských volbách. Dvanáct žen a 48 mužů tvoří jasnou konzervativní alternativu nynější velké koalici. Přestože budou kampaň ovlivňovat i celostátní politická témata, kandidáti se chtějí zaměřovat zejména na naše krajská témata. Jejich prioritou je likvidace klientelistických vazeb v krajích mezi vedením úřadů a vybranými podnikateli. Cílem je otevřený krajský úřad, spravedlivé přerozdělování peněz a také kvalitnější školství či doprava.

„Společná kandidátka je dalším prohloubením naší spolupráce, a tedy potvrzením toho, že propojení zkušeností z celostátní a komunální politiky funguje. Chceme zprůhlednit neefektivní hospodaření způsobené vládou koalice ODS a ČSSD a nabídnout alternativu. 23 našich kandidátů má přímou zkušenost s vedením měst z pozice starostů či místostarostů i zkušenosti z celostátní politiky", řekla Karola Haasová, lídr kandidátky.

Petr Liška, starosta obce Malé Žernoseky doplnil: „Starostové na kandidátce TOP09 a Starostů nabízí recepty řešení potřeb kraje, vyplývající ze svých zkušeností a schopností, které potvrzují svojí každodenní prací pro své občany. Nabízíme kraj, který přináší svým občanům dostatek pracovních příležitostí, brání je proti chudobě a pomáhá jim v nesnázích; nabízíme cestu, která znamená odpovědnou a férovou veřejnou správu a kraj, který svým občanům zajistí skutečnou perspektivu a spravedlivé podmínky pro život."

„Náš kraj je ekologicky a lidsky zdevastovaný. Jednou z příčin je samozřejmě komunistický režim, ale tato devastace, bohužel, pokračuje dál. A to díky ODS a ČSSD - tedy dvěma stranám, které zde jako jediné od vzniku krajů vládly. Výsledek je jasný - máme pověst divokého Severu pod vládou tunelářů. A to mně uráží. Jsem si jista, že naším prvořadým úkolem, je odstranit klientelismus, stanovit jasná pravidla v tocích peněz - jak od daňových poplatníků, tak peněz z Evropské unie a přesně definovat potřeby a priority kraje. Našim cílem je transparentní kraj. To je hlavní bod našeho volebního programu", uvedla Karola Haasová, kandidátka na hejtmanku.

Krajské volby v číslech:
Nejmladším kandidátem je Marcel Mihalik (24 ), nejstarším Ivo Hynl (72 ), věkový průměr kandidátky je 47 let
V první desítce kandidují 2 ženy a 4 starostové měst či obcí
Mezi kandidáty je 12 žen, 21 starostů, 1 místostarosta a 1 poslanec, 34 vysokoškoláků

"TOP 09 a Starostové pro Ústecký kraj" PRO KRAJSKÉ VOLBY 2012 - prvních deset míst kandidátky

poř.

Litvínov

KANDIDÁTNÍ LISTINA "TOP09 a Starostové pro Ústecký kraj" PRO KRAJSKÉ VOLBY 2012

Přílohy
PDF Volební program "TOP 09 a Starostové pro Ústecký kraj" pro krajské volby 2012.pdf (434.8 kB)
Galerie