Martin Hausenblas útočí na TOP09

Komentář Karoly Haasové k mediálním útokům Martina Hausenblase

24. 1. 2012

Není pravda, že zastupitelé TOP09 nesplnili dohody o územním plánu. Před jednáním zastupitelstva, kde se schvaloval územní plán, zastupitelé za TOP09 žádali vyjmutí tohoto bodu z programu, neboť si byli vědomi nejen bezprecedentní otázky tunelů, ale též změny 4 milionů m2 pastvin a zemědělské půdy na stavební parcely bez jakékoli regulace. Náš návrh neprošel, odešli jsme tedy na protest z jednacího sálu.

Stejně tak je lež, že zastupitelé TOP09 poslouchají nějakého stranického předáka. Před jednáním zastupitelstva se sejdou a proberou všechny body jednání. Každý zastupitel může k jakémukoli bodu říci otevřeně svá pro a proti. Poté se dohodnou, jak postupovat. Neznamená to ale, že musí hlasovat podle nějakého usnesení. Každý ze zastupitelů hlasuje podle svého svědomí, což se dá zdokladovat na řadě hlasování, kdy klub TOP 09 nehlasoval společně. Iv tomto případě pan Hausenblas vědomě lže.

Přemýšlela jsem, co vede tohoto člověka k plivání na bývalé kolegy. A nyní mám jasno – pan Hausenblas chce založit „novou politickou sílu“. Jeho kroky mne vedou k přesvědčení, že do TOP09 vstoupil proto, aby se zviditelnil, dostal do vedení a ovládl ji. Když se mu to nepovedlo, opustil ji a očernil.

V ústecké TOP09 jsou totiž vzdělaní a slušní lidé. Ústecká TOP 09 není výtahem k moci. A tak je potřeba zničit její pověst. I proto, že se tím sníží konkurence. Ostatně, jeho na odiv stavěná filantropie(mám za to, že člověk, který chce pouze pomoci potřebným, mediální pozornost nevyhledává) a jeho mediální sebepropagační smršť mne utvrzuje v přesvědčení o účelovosti podniknutých kroků. Jímá mne ale hrůza, jakou že to stranu pan Hausenblas chystá – on jako vůdce s několika vyvolenými budou rozhodovat, kdo je čistý a kdo ne! Tedy ne demokratická strana, ale diktatura ve stylu bolševickém či hitlerovském.
Lidsky se panem Hausenblasem cítím podvedena a varuji před jemu podobnými samozvanými mesiáši, kteří se cítí být předurčeni k tomu, aby rozhodovali, kdo má právo být v politice a kdo má dobrý či špatný charakter.

MUDr. Karola Haasová
Předsedkyně Klubu zastupitelů TOP09 města Ústí nad Labem

Ústecký deník | 23.1.2012 | Rubrika: Servis - kultura | Strana: 9

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme