Koalice ČSSD a ODS zadělala na Ústecku na čtyřmiliardovou ostudu

22. 4. 2012

Ve společnosti Krajská zdravotní, která spravuje pět nemocnic v  severozápadních Čechách, je opět veselo. Po ostudě, kdy vedení firmy, jejíž zřizovatelem je Ústecký kraj, stáhlo pod tlakem kritiky medií a odborníků rozhodnutí o "losovačce" ve výběrovém řízení na úklid Masarykovy nemocnice v  Ústí nad Labem za skoro 200 miliónů korun, vyplula na povrch další kauza. Tentokrát megakauza za 4 miliardy korun.

Právě aktuálním excesem Ústeckého kraje, který je zřizovatelm Krajské zdravotní, je vypsání výběrového řízení na správu a řízení počítačové sítě pro svou zdravotnickou akciovku. Na 10 let za 4 miliardy korun! Věru ve vedení Krajské zdravotní nejsou troškaři a nezahálí.

Co na tom, že se bouří její zaměstnanci, kteří se tím pádem obávají omezení péče o pacienty, na které už nezbydou finance. Co na tom, že IT odborníci mluví o zbytečnosti a předraženosti zakázky. Co na tom, že IT technologie prokazují rychlý technologický rozvoj a za několik let mohou být služby v oboru o mnoho levnější...

Vedení Krajské zdravotní uvažuje v intencích – po nás potopa, do voleb urvi, co se dá. Doufám, že do podzimních krajských voleb se nepodaří tendr uzavřít. A koalici ČSSD a ODS, která vede Ústecký kraj a která je zodpovědná za marasmus, který provází díky jejímu vedení Krajskou zdravotní už od plenek, pošlou voliči do věčných lovišť.

Karola Haasová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme