× Pohněme s tím. Společně!

TOP 09: Podali jsme stížnost na nezákonnost zastupitelstva

24. 4. 2014

Členové TOP 09 v Ústí nad Labem podali stížnost na ministerstvo vnitra kvůli možnému nezákonnému jednání březnového městského zastupitelstva. Radima Bzuru (TOP 09) následně odvolala rada města z dozorčí rady městské akciové společnosti Metropolnet ihned poté, co oficiálně požádal o detail z účetnictví firmy v souvislosti s masivní billboardovou kampaní politického hnutí „Ústečané“, jejíž představitelé městskou akciovou společnost ovládají.

„Dlouhodobě upozorňujeme na neexistující kontrolní mechanismy, netransparentní jednání a pochybné finanční toky na magistrátu v Ústí nad Labem. Považujeme takové jednání, kdy radní rozhodují a kontrolují radní sami sebe za neakceptovatelný,“ říká Irena Skálová z ústecké organizace TOP 09.

Politici TOP 09 s velkým znepokojením sledují události posledních hodin, kdy byl obviněn z trestného činu primátor města Vít Mandík, radní Josef Macík a policie žádá sněmovnu o vydání poslankyně a bývalé náměstkyně Zuzany Kailové (ČSSD). I proto tři ze zástupců TOP 09 (Irena Skálová, Jiří Brodský a Radim Bzura) napadli jednání zastupitelstva jako nezákonné. Obě zakázky u reklamní agentury se nápadně podobají.  A odvolání Radima Bzury z dozorčí rady městské akciové společnosti Metropolnet jen proto, že žádal o informace, nasvědčuje tomu, že ani u tohoto propojení firmy a města nemusí být vše v pořádku.

„V Ústí nad Labem je na radnici uzavřený politický kruh, což nahrává korupčnímu jednání a nedovoluje jakoukoliv veřejnou kontrolu. Budeme hledat cesty, jak omezit až totalitní chování některých obecních zastupitelstev, uvedl poslanec Michal Kučera (TOP 09).

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 ÚSTECKÝ KRAJ

Hradiště 97/4