Michal Kučera z Loun a Petr Čech ze Žatce kandidují za "TOP 09 a Starostové pro Ústecký kraj" do krajského zastupitelstva

19. 6. 2012

TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí dnes představily volební program a svou kandidátku „TOP 09 a Starostové pro Ústecký kraj", která bude usilovat o hlasy voličů v podzimních krajských volbách. Dvanáct žen a 48 mužů tvoří jasnou konzervativní alternativu nynější velké koalici. Přestože budou kampaň ovlivňovat i celostátní politická témata, kandidáti se chtějí zaměřovat zejména na naše krajská témata. Jejich prioritou je likvidace klientelistických vazeb v krajích mezi vedením úřadů a vybranými podnikateli. Cílem je otevřený krajský úřad, spravedlivé přerozdělování peněz a také kvalitnější školství či doprava.

„Společná kandidátka je dalším prohloubením naší spolupráce, a tedy potvrzením toho, že propojení zkušeností z celostátní a komunální politiky funguje. Chceme zprůhlednit neefektivní hospodaření způsobené vládou koalice ODS a ČSSD a nabídnout alternativu. 23 našich kandidátů má přímou zkušenost s vedením měst z pozice starostů či místostarostů i zkušenosti z celostátní politiky", řekla MUDr. Karola Haasová, lídr kandidátky.

Náš region zastupují v první desítce představené kandidátky dva zástupci, na třetím místě lounský radní Ing. Michal Kučera /TOP 09/ a na čtvrtém místě žatecký zastupitel Mgr. Petr Čech /STAN/.

"Důsledně vystoupíme proti korupci. Prověříme veškeré kauzy, které jeví známky korupčního chování. Nastavíme jasný a průhledný systém hospodaření kraje i všech jeho příspěvkových organizací. Využijeme zkušeností, které jsme získali jako starostové a zastupitelé v obcích", řekl Michal Kučera.

Krajské volby v číslech:
Nejmladším kandidátem je Marcel Mihalik (24 ), nejstarším Ivo Hynl (72 ), věkový průměr kandidátky je 47 let. V první desítce kandidují 2 ženy a 4 starostové měst či obcí. Mezi kandidáty je 12 žen, 21 starostů, 1 místostarosta a 1 poslanec, 34 vysokoškoláků.

"TOP 09 a Starostové pro Ústecký kraj" PRO KRAJSKÉ VOLBY 2012 - prvních deset míst kandidátky

1. MUDr. Karola Haasová, TOP 09, lékařka, Ústí nad Labem, 48 let
2. Ing. Petr Liška, STAN, starosta obce Malé Žernoseky, Malé Žernoseky, 42 let
3. Ing. Michal Kučera, TOP 09, manažer, Louny, 44 let
4. Mgr. Petr Čech, STAN, archeolog Akademie věd ČR, Žatec, 44 let
5. MUDr. Petr Najman, TOP 09, primář ORL, Teplice, 39 let
6. Michal Maják, STAN, starosta města Jiříkov, Jiříkov, 52 let
7. Ing. David Tejml, TOP 09, manažer, Chomutov, 37 let
8. Mgr. Jana Oubrechtová, STAN, starostka města Trmice, Trmice, 49 let
9. Ing. Jiří Jandásek, starosta obce Tisá, Tisá, 60 let
10.MUDr. Pavel Vlasák, primář ortopedie, Litvínov, 53 let

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme