TOP 09 Louny: Prezidenta sympatizujícího s fašizující scénou nemůžeme vítat

4. 12. 2015

My, zastupitelé města Louny zvolení za TOP 09, nesouhlasíme s postoji, výroky a činy prezidenta Miloše Zemana, které nás posunují na Východ, rozdělují společnost a podporují radikální a fašizující postoje.

Přáli bychom si takového prezidenta, který ctí tradice, demokracii a podporuje lidská práva. V Den boje za svobodu a demokracii se prezident Miloš Zeman nezdráhal řečnit na pódiu společně s představiteli xenofobní a fašizující scény. Ve stejný den jeho policejní ochranka zabránila vysokoškolákům, aby si na tomto pamětním místě připomněli odvahu studentů z let 1939 a 1989.

Takové hlavě státu, která záměrně přispívá k napětí ve společnosti a společnost rozděluje, nemůžeme jako zastupitelé TOP 09 projevit dostatečnou úctu, jakou by si příležitost v tomto případě žádala.

Proto projevíme svůj nesouhlas s chováním prezidenta republiky Miloše Zemana tím, že se nezúčastníme uvítání prezidenta při návštěvě našeho města. Bez naší účasti se bude muset obejít nejen přijetí prezidenta představiteli města, ale také setkání prezidenta s občany.

Mgr. Jaroslav Čása, zastupitel města Louny
Mgr. Pavel Janda, člen rady města Louny
Ing. Michal Kučera, člen rady města Louny

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme