Pavel Janda: Uveřejňování záznamů je jen první krok

7. 3. 2014

Na základě iniciativy našeho člena Pavla Jandy změnilo v minulém roce svůj jednací řád a radnice tak na svém webu vstřícněji informuje o průběhu jednotlivých schůzí. "Jsem rád, že se lounské TOP 09 povedlo přesvědčit zastupitelstvo a následně i úředníky," uvedl Pavel Janda.

Po počátečních "porodních bolestech", kdy kancelář úřadu uveřejňovala několik nepřehledných souborů a bylo takřka nemožné si udělat obrázek o jednání zastupitelstva, se totiž po několika našich připomínkách a vstřícném přístupu úředníků podařilo zápisy vyladit do použitelné podoby. Vedle stručně zachyceného průběhu jednání je uveřejňován i zvukový záznam celého jednání. Veřejnost tak má konečně možnost stáhnout si z webu zápis a na zvukovém záznamu si poslechnout své volené zástupce.

"Je to jen první krok a stále je však co vylepšovat," dodává Janda, "radnice by mohla z jednání zastupitelstva streamovat videopřenosy. Webové stránky města potřebují radikální změnu, která by je zpřehlednila a občané by si zasloužili, aby s nimi radnice lépe komunikovala prostřednictvím internetu i "offline"." 

Do říjnových komunálních voleb se situace bohužel výrazněji nezlepší, starosta města Radovan Šabata z USZ má jiné priority a výše popsané změny potřebují aktivní zapojení vedení města.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme