× Pohněme s tím. Společně!

Ministr Drábek v Lounech o reformách

Beseda občany zaujala

8. 10. 2010

Ministr práce a sociálních Dr. Ing. Jaromír Drábek přijal pozvání TOP 09 Louny, aby občanům na Lounsku představil zamýšlené vládní reformy a jejich dopady, nejen na region. V příjemném prostředí kavárny Caffe Moak pana ministra přivítali a představili lídr lounské kandidátky TOP 09 Ing. Michal Kučera a jednička žatecké kandidátky František Drobný.

Poté ministr Drábek zahájil besedu malou přednáškou o celkové strategii vládní koalice, která chce snížením deficitu státního rozpočtu připravit půdu pro nutné reformy. Poté již zabrousil do svého resortu, a načrtl základní připravované změny v oblasti mezd státních zaměstnanců, konceptu sociálních dávek, reformy sociálních služeb a zákoníku práce.

Po zhruba patnáctiminutovém úvodu téměř hodinu trpělivě odpovídal na otázky občanů. Každou pečlivě zodpovězenou otázku většinou následovalo souhlasné přikyvování občanů a potlesk. Opravdu je velký rozdíl číst o chystaných změnách jen z titulků novin, či se dozvědět pověstné „jádro pudla“ přímo od zdroje, kterým je vynikající řečník a glosátor Dr. Drábek.

Na závěr, kdy bylo zodpovězeno několik „posledních“ otázek, neboť zájem byl obrovský, se občané Loun rozloučili s panem ministrem vajíčky. Nebyla po něm hozená, ale míchaná (viz foto).

Volby:
2010 zastupitelstva obcí - Louny