Město Louny schválilo rozpočet

11. 12. 2013

Se schodkem přes 51 miliónů korun bude v příštím roce hospodařit město Louny. Rozpočet počítá s příjmy 286,6 miliónu korun a výdaji 336,2 miliónu korun. Schodek město pokryje z přebytků z minulých let. V pondělí o tom rozhodli lounští zastupitelé. Se schodkem hospodaří město i letos.

Důvodem schodku jsou podle lounské radnice velké investice. Město počítá mimo jiné se spolufinancováním dvou velkých projektů, na které chce získat dotace z ROP Severozápad. Jednou z velkých investic je rekonstrukce kulturního domu Zastávka, která by měla stát více než 28 miliónů korun. Město by se mělo spolupodílet 4,3 miliónu korun. Kulturní dům pochází ze začátku minulého století a rekonstrukce by měla zahrnovat jak úpravy exteriéru, tak vnitřní vybavení. „Pokud bychom s žádostí o dotaci neuspěli a peníze z ROP nedostali, jsme připraveni do Zastávky investovat ze svého, ale ne v takové míře,“ řekl radní Michal Kučera (TOP 09).

Dotaci chce město získat i na úpravu centrální části bývalých kasáren. V roce 2014 počítá se dvěma ze tří etap rekonstrukce za více než 13 miliónů korun, spoluúčast města by měla být dva milióny korun.

Právo | 11.12.2013 | Louny budou hospodařit se schodkem | Rubrika: Severozápadní čechy | Strana: 11 | Autor: (ape, ČTK)

Volby:
2013 poslanecká sněmovna - Ústecký - 1. Michal Kučera