Louny spouští klikací rozpočet města

TOP 09 navrhne další vylepšení komunikace města s občany

22. 1. 2014

Město Louny spustilo na základě podnětu finančního výboru a jeho předsedy Michala Kučery další nástroj k dosažení maximální otevřenosti úřadu při nakládání s veřejnými finančními prostředky – rozklikávací rozpočet města Loun. „Jsem velmi rád, že naši koaliční partneři slyšeli na náš návrh a společně se nám povedlo spustit aplikaci pro kontrolu hospodaření s veřejnými prostředky.“ Uvedl radní za TOP 09 Michal Kučera.

Na rozpočet je možné se dostat přes odkaz „ROZPOČET“ z webu města nebo přes adresu http://tinyurl.com/louny-klikaci-rozpocet . Klikací rozpočet je nyní v testovací fázi a již z prvního pohledu je patrné, že bude zejména nutné ho zpřehlednit i pro běžného občana.

Klikací rozpočet uvítal taktéž Pavel Janda, který dlouhodobě prosazuje vylepšení vztahu občan/obec a na jehož návrh město např. uveřejňuje na svých webových stránkách zápisy z jednání zastupitelstva. „Je to další krok krok k větší transparentnosti, věřím, že město bude pokračovat v tomto trendu. Přes naše zastupitele navrhneme například zpřehlednění městského webu a používání mobilní aplikace pro občany.“, uvedl místopředseda místní TOP 09.

Mobilní aplikace pro své občany používá již řada měst, jejímž prostřednictvím město občany může informovat o dění ve městě, na druhé straně má občan možnosti například nahlásit nedostatky či tipy na zlepšení fungování města nebo upozorit na vandalismus včetně fotografie a polohy.

Vojtěch Vágner
předseda MO TOP 09 Louny
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme