Ke změnám placeného parkování v centru města

17. 9. 2013

Víceméně všechny změny, které jsme za TOP 09 navrhovaly se promítli do odsouhlasených úprav placeného parkování v Lounech.

Víceméně všechny změny, které jsme navrhovali se promítli do odsouhlasených úprav placeného parkování v Lounech. Lounský radní a předseda okresní TOP 09 Michal Kučera ke změnám uvedl: "Placené stání plní svůj účel, došlo k odlehčení situace v centru, které již není trvale přeplněno auty. Jsem přesvědčen, že parametrická úprava vychází vstříc občanům města i turistům. Pět korun za hodinu a maximálně 50 Kč za den v ulici Na Valích by mělo zatraktivnit tato parkovací místa pro lounské občany i řidiče, kteří dojíždějí do centra za prací. Celá sobota bez poplatku na Komenského náměstí vychází vstříc hlavně návštěvníkům Loun."

DENÍK: Systém placeného parkování v Lounech se trochu pozmění

Louny - Nový způsob ve městě funguje už déle než rok. Zpočátku ho provázely zmatky, teď už si lidé postupně zvykli. stém placeného parkování v Lounech dozná malých změn. Tamní radnice k nim přikročila po vyhodnocení jeho ročního fungování. V platnost nový ceník vstoupí 1. října. Řidiči budou moci nově využít levnější parkování v ulici Na Valích, konkrétně v úseku od Táboritské k Vrchlického ulici. Tam zaplatí pouhých pět korun za hodinu. Dokonce zcela zdarma bude o sobotách stání na velkém parkovišti v ulici Osvoboditelů.

„K úpravám jsme přikročili se záměrem, aby parkoviště byla více využívaná. Například plochu v ulici Osvoboditelů o víkendech místní příliš nevyužívají a můžeme ho tak nabídnout turistům, kteří do města přijedou. Nepotřebujeme vybírat parkovné, ale chceme, aby měli řidiči při návštěvě Loun kde pohodlně zaparkovat," vysvětlila Renáta Čapková, tajemnice městského úřadu.

Ostatní oblasti budou i nadále v zavedeném režimu. To znamená, že v celém centru je zpoplatněno parkování ve všední dny od 8 do 18 hodin, v sobotu mezi 8. a 12. hodinou. U parkovacích automatů musejí řidiči najít deset korun na první půlhodinu, každá další hodina pak stojí 20 korun s možností platby po minutách. Zvláštní režim platí u velkého parkoviště na Mírovém náměstí. Tam je první půlhodina stání zdarma, druhá za deset korun, každá další započatá hodina za 20 Kč. Ještě jinak je to na zmíněném parkovišti Osvoboditelů. Tam mohou zájemci první hodinu parkovat zdarma, další hodiny jsou po dvaceti korunách. A v sobotu dopoledne se tam nově nebude platit vůbec.

Autor: Zdeněk Plachý,
Žatecký a lounský deník,  
online na http://zatecky.denik.cz/zpravy_region/placene_parkovani_louny_20130914.html

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme