Vystudovala gymnázium v Lounech,humanitní směr. Dvouleté nástavbové studium: řízení kulturního
zařízení, zájmově-umělecká činnost, teorie umění. Má tlumočnické zkoušky ze španělštiny na Pražské informační službě. Tři certifikáty s mezinárodní platností na výuku angličtiny Cambridge University. Stáže v zahraničí.
Zaměstnání: ředitelka kulturního zařízení, zakladatelka prvního informačního centra pro turisty v Lounech, zástupkyně mezinárodního prestižního klubu Kiwanis International pro ČR a SR, zakladatelka
30 klubů v ČR. HR (lidské zdroje) práce pro švýcarskou HR firmu, marketing pro francouzskou firmu, zkušenosti s PR (vztahy s veřejností) – organizace i velkých mezinárodních akcí, např. Evropská konvence Kiwanis International v Českém Krumlově, organizace návštěv VIP v ČR, např. Sir Roger Moore s manželkou. Tlumočení a překlady, organizace návštěv cizinců v ČR, především z USA –
cestovní ruch, to vše prostřednictvím vlastní agentury Luna servis ag. Alexandra. Asistentka a tlumočnice vedoucího stavby švédské firmy ABB Flakt v elektrárně Počerady. Dlouholeté zkušenosti s výukou angličtiny dětí a dospělých. V současné době učitelka angličtiny na ZŠ JAK v Lounech a lektorka kurzu pro dospělé. Je členkou Kiwanis klubu Luna Louny, zajišťuje hlavně PR a kontakty se zahraničními kluby.

Má dvě děti, dcera Markéta – 32 let, PhDr. filozofie a učitelka angličtiny a češtiny pro cizince. Žije
v Praze, učí na gymnáziu Jana Palacha, má dvouletého syna Matyáše. Syn Luděk - 35 let, specialista
Microsoft, vzdělaní a praxi absolvoval v USA, kde osm let žil. Nyní pracuje pro mezinárodní firmu v Praze. Původní povolaní – učitel angličtiny.

Její koníčky: cestování, přičemž je pro ni nejdůležitější poznávání lidí různých národností, práce s lidmi, kultura, má ráda obrazy Zdeňka Ladry, Jana Valta, Teodora Buzu… Ze sportu má nejraději plavání a rychlou chůzi – nejúžasnější kombinace u moře na pláži.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme