TOP09 má v regionu Litoměřicka nové vedení

12. 2. 2013

V pondělí 11. 2. 2013 proběhl 3. volební sněm regionální organizace TOP09 Litoměřicko s cílem zvolit si nové vedení pro následující dva roky. Hosty sněmu byli starosta Malých Žernosek a předseda krajského sdružení Starostové a nezávislí (STaN) Petr Liška a poslanec za Ústecký kraj za TOP 09 Jaromír Drábek.

Sněm po více jak tříhodinovém jednání zvolil vedení strany pro region (okres) Litoměřice. Výbor se nově rozšířil na sedm členů a nově bude mít dva místopředsedy. Předsedou regionálního výboru byl již po třetí za sebou zvolen Zdeněk Šoral (Lovosice) a místopředsedou i potřetí byla zvolena Monika Bakešová (Budyně nad Ohří). Novým místopředsedou se stal také Jaroslav Marek (Litoměřice). Zastoupení ve výboru má nově také obec Malíč a město Libochovice a své pozice uhájili zástupci Lovosic a Hrdel.

Nově zvolené vedení organizace má před sebou přípravy na komunální volby 2014 a přípravu, jak na volby do poslanecké sněmovny, tak na volby do Evropského parlamentu. Dle vyjádření vedení bude stěžením úkolem oslovovat nové lidi pro komunální politiku potažmo pro vstup do pravicové politické strany, která v regionu chce spolupracovat i s ostatními demokratickými stranami. Současná TOP09 v regionu má věkový průměr něco málo přes 35 let, takže jde stranu velmi mladou i smýšlením, a většina členů nebyla spojena s žádnou jinou politickou stranou, tudíž je stranou politicky nezprofanovanou v regionu Litoměřicko. Nové vedení chce takový glejt udržet i v dalším období.

Zdeněk Šoral
Předseda RO TOP09 Litoměřicko
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme