Ministr na jednání se starosty v Malých Žernosekách

16. 5. 2012

Dne 14. 5. 2012 v odpoledních hodinách se uskutečnilo v Malých Žernosekách jednání starostů obcí a měst Ústeckého kraje s panem ministrem Drábkem. Jednání se zúčastnili i zástupci TOP 09 RO Litoměřicko a zástupce Ústecké RO TOP 09. Krajskou organizaci zastupoval její místopředseda a předseda Litoměřické RO.

Jednání mělo odbornou úroveň a byla diskutována situace na úřadech práce v regionu a spolupráce s obcemi při zajištění práce pro nezaměstnané. Obě strany diskuze přistoupily k jednání velmi pragmaticky a diskutovala se i nepříjemná témata a problémy, které na úseku MPSV jsou a se kterými se bohužel setkávají i naši starostové. Pan ministr ve velmi vstřícném vystoupení požádal o další spolupráci a sumarizaci praktických poznatků, se kterými by se dalo dále pracovat na MPSV. Zúčastnění byli informováni o připravovaných změnách, které povedou v některých oblastech ke změně k lepšímu.

Jednání bylo velmi otevřené a tak i přes mnoho připomínek směrem k úřadům práce se jeví jako přínosné a plodné pro obě strany. Další podobné setkání by mohlo proběhnou v září tohoto roku, kde by si sdělily obě strany poznatky z uplynulého období.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme