Aktivita kandidátů do zastupitelstva města ve Štětí

20. 9. 2010

Ve většině minulých komunálních voleb a možná u některých stran tato praxe přetrvává, se vytvářely kandidátky podle principu „pojď za nás kandidovat, je nás málo, potřebujeme nějaké křoví“. Několik aktivních, kteří se rozhodli, že postaví kandidátku a něco změní ve městě, získávali příznivce s příslibem, že jde jen o účast a žádnou mimořádnou práci nakonec chtít ani nebudou. U kandidátky TOP 09 ve Štětí je to v letošních volbách jinak.

Všichni, kteří kandidují, vědí, proč se tak rozhodli, mají vůli využít vše dobré, co se v minulém období učinilo, ale posunout to o notný kus dál. Ve smyslu programu TOP 09 a jejího odhodlání skutečně změnit zažité principy nehospodárnosti, kolektivní neodpovědnosti a netransparentnosti, nabízíme do nového zastupitelstva lidi, kteří budou zárukou provádění trvale otevřené politiky, jak prohlašujeme ve svých programových cílech.

Více se dozvědí naši voliči z letáků, které v průběhu září dostanou do svých schránek. Přesto některé principy prozradím již nyní.

Zaměříme se na snižování nákladů na provoz města, optimalizaci počtu úředníků a efektivity práce úřadu, s cílem nejen dosáhnout vyrovnanosti rozpočtů, ale i úspor. Maximálně přiblížíme výkon veřejné i státní správy veřejnosti, abychom zlepšili a zjednodušili vzájemnou komunikaci občanů a úředníků.

Dosáhneme stavu, kdy se nepřizpůsobivým občanům nevyplatí podvádět tím, že uvedou smyšlené údajů o svých majetkových poměrech, případně se nebudou zúčastňovat městem organizovaných veřejných prací.

S využitím všech dostupných technických prostředků a efektivní kontrolní činností Městské policie, představitelů města i úředníků, dosáhneme ve spolupráci s občany, zlepšení bezpečnosti a pořádku ve městě.

Programové cíle se rodily z diskuse všech kandidátů, kteří se často scházejí, aby se dohodli na co nejoptimálnějším vedení předvolební kampaně. V tom chceme až do voleb pokračovat. Ale nejen to, volbami naše práce neskončí, I po nich budeme aktivní prací v radě, zastupitelstvu, výborech a komisích naše priority prosazovat, hodnotit a optimalizovat v zájmu města Štětí a všech jeho občanů.