× Pohněme s tím. Společně!

Ministr Drábek jednal s hejtmankou Vaňhovou o situaci na Šluknovsku

27. 9. 2011

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek  dnes navštívil v Ústí nad Labem v doprovodu děčínského regionálního předsedy TOP 09 Jiřího Ostříže, místopředsedy krajské TOP 09 Jakuba Zavorala a ředitele krajské pobočky úřadu práce Oldřicha Malého hejtmanku Ústeckého kraje Janu Vaňhovou, aby projednali tíživou sociální situaci a návrhy řešení ve Šluknovském výběžku, který trpí vysokou nezaměstnaností, kriminalitou a celkovým sociálním napětím.

„Ministr Drábek přijel s jasnými návrhy, ke kterým patří okamžité poskytnutí finančních prostředků pro daný region na vznik 100 pracovních míst veřejně prospěšných prací. Požádal hejtmanku, aby v součinnosti se sociálním odborem kraj provedl kontrolu vyplácení příspěvků na bydlení a dalších sociálních dávek. V rámci kraje je vypláceno cca 2 500 příspěvků na bydlení osobám s trvalým pobytem v dané lokalitě a cca 1 800 příspěvků na bydlení osobám, které nemají trvalý pobyt v příslušné lokalitě“, uvedl J. Ostříž s tím, že dávky není možné dále zneužívat.

Od nového roku vstoupí  v platnost nové legislativní změny v oblasti sociálních dávek a povinnost občanů pobírajících sociální dávky pracovat ve veřejné službě. „TOP 09 situaci řeší, ne pouze slibuje. Situace na Šluknovsku vyžaduje jak krátkodobá, tak dlouhodobá řešení podepřené tvrdou koncepční prací. Není možné čekat, až situace odezní a doufat, že se problém pouze přesune jinam,“ řekl Jiří Ostříž.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 ÚSTECKÝ KRAJ

Hradiště 97/4