Biosložka v benzínu a naftě. Neefektivní nařízení končí

Válka na Ukrajině rozkolísala ceny benzínu a nafty víc než horská dráha na Matějské. Náš premiér ukázal skutečný charakter, když se spolu s dalšími státníky odjel do Kyjeva. Prostě válka začíná ovlivňovat naše každodenní starosti a už to není jen "něco", o čem si čteme každé ráno na Twitteru nebo na jiné síti.

22. 3. 2022

Naše vláda bez odkladu zareagovala na skokové navyšování cen pohonných hmot – rozhodla o zrušení povinného přimíchávání biosložky do benzínu a nafty a o zrušení silniční daně. Pár sekund poté jsem zaregistroval hlasy, které tvrdí, že toto zrušení je nezákonné, a dokonce podporuje Putinův režim. Koho by překvapilo, že tento hlas patří někomu, kdo má ve svěřenském fondu největšího českého výrobce biopaliv…

Přátelé, je to prosté, současná cena řepky přispívá k uměle navyšované ceně pohonných hmot, takže je logický krok tuto povinnost zrušit. Biopaliva první generace jsou překonaná a ví se to dlouho, jen u nás se dlouho dělalo, že se to neví… Článek najdete třeba zde: https://www.ekoporadny.cz/faq/co-jsou-to-biopaliva-prvni-a-druhe-generace-jaky-je-mezi-nimi-rozdil.htm 

Co to ale znamená do budoucna? Že by naše pole mohla opět zezlátnout a Česká republika by se tak vydala směrem k větší potravinové soběstačnosti. Dává snad smysl, abychom na našich polích pěstovali "palivo" místo "potravin"?

Po dvou týdnech příkladné solidarity a pomoci, se v digitálním prostoru objevily otázky, zda nepomáháme moc a nezapomínáme na vlastní. Nezapomínáme. Prostředky, které stát dává do sociálního systému jsou násobně vyšší než mimořádné dávky běžencům. Vytrvejme prosím v pomoci uprchlíkům před válkou, je to běh na dlouhou trať, ale vyplatí se nakonec všem stranám. 

Zaujali jsme pevné místo v čele Evropy a v boji proti ruským okupantům. Jsem pyšný na to, jak je naše země dnes vnímaná i v zahraničí.

Váš
Michal Kučera
poslanec a krajský předseda TOP 09

Štítky
Osobnosti: Michal Kučera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme