TOP 09 v kraji má nové vedení, předsedou je Michal Kučera

6. 4. 2019

Místopředseda celostátní TOP 09 Michal Kučera z Loun se stal předsedou TOP 09 v Ústeckém kraji. Funkci tímto obhájil na další dva roky. Místopředsedy byli zvoleni Tomáš Tesař z Děčína, Zdeněk Šoral z Lovosic a Jana Jirušková z Teplic. O vedení dnes rozhodlo 43 delegátů krajské organizace TOP 09.

Do předsednictva byli zvoleni Petr Jirásek z Ústí nad Labem, František Kačer z Mostu a Michal Vlach z Chomutova.

„Děkuji všem delegátům, že mi dali znovu důvěru, velmi si toho vážím. Náš kraj potřebuje růst, proto bych rád prosazoval řešení a plán s jeho obnovou. Chci pomoci budoucnosti Ústeckého kraje, v řadách TOP 09 máme dostatek kvalitních lidí,“ říká spoluzakladatel organizace TOP 09 Michal Kučera, ředitel společnosti (50), který je v současnosti také radním v Lounech.

„Lidé dnes spíše slyší více na přítomnost, sliby a momentální zisk. TOP 09 nabízí odpovědná rozumná řešení do budoucna. Jsem rád, že se najdou lidé, kterým není tato budoucnost lhostejná a nechtějí náš kraj jen vytěžit a projíst. Čekají nás krajské volby, a proto chceme představovat témata, která jsou na náš kraj přímo mířená,“ dodal předseda Michal Kučera.

Do Krajského výboru bylo zvoleno dalších dvanáct členů, těmi jsou: Richard Červený z Roudnice nad Labem, Jan Hadraba z Teplic, Martin Hrdina z Litoměřic, Karel Jičínský z Ústí nad Labem, Martin Láter z Litvínova, Zdeňka Musilová z Krupky, Vojtěch Nádvorník z Děčína, Jan Rödling z Chomutova, Jan Slavík z Rybniště, Petr Starý z Kryr, Vojtěch Vágner z Loun a Jakub Žídek z Ústí nad Labem.

Krajská revizní komise bude pracovat ve složení: Tibor Novodomský z Ústí nad Labem, ten byl zvolen předsedou komise, Petr Knorr z Duchcova a Petra Mazancová ze Žalhostic (okres Litoměřice).

Na celostátní sněm, který se bude konat v listopadu letošního roku, vyslali dnešní delegáti Michala Kučeru, Tomáše Tesaře, Jana Slavíka, Michala Vlacha, Zdeňka Šorala, Martina Hrdinu, Petra Starého, Františka Kačera, Martina Látera, Janu Jiruškovou, Jana Hadrabu, Petra Jiráska a Jakuba Žídka.

Všem zvoleným členům gratulujeme a přejeme hodně štěstí v práci, která je v příštích dvou letech čeká. V nejbližších dnech je čeká práce v kampani do volby EP a výhledově spousta práce do Krajských voleb.

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Ústeckého kraje

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 ÚSTECKÝ KRAJ