TOP 09 nepodpořila další projídání krajských peněz

V pondělí 15. prosince Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo další projídací rozpočet kraje na rok 2015. Proti rozpočtu navrženému koalicí komunistů a socialistů jednoznačně vystoupila pouze TOP 09.

16. 12. 2014

„Byl jsem velmi překvapen, že zastupitelé ODS ani hnutí PRO! kraj nehlasovali proti rozpočtu, který projídá naši budoucnost o dalších téměř 200 milionů korun,“ komentoval jednání poslanec Michal Kučera z TOP 09, který upozornil na neexistenci reálné opozice na kraji.

Rozpočtový schodek musí být pokryt z úvěrového rámce. Ústecký kraj se zadlužuje již od začátku tohoto volebního období. TOP 09 ústy svého zastupitele Jana Novotného kritizovala způsob informování o sestavování neúsporného rozpočtu a špatně určené priority, které zanedbávají například oblast územního rozvoje a cestovního ruchu. 

„Právě rozvoj cestovního ruchu by prospěl nejenom změně image Ústeckého kraje, který byl v nedávné době ohodnocen nelichotivou poslední pozicí v České republice, ale byl by i příslibem ekonomického růstu,“ upřesnil krajský zastupitel Jan Novotný (TOP 09).

Součástí příslibů na tento rok byl i závazek zveřejnění tzv. rozklikávacího rozpočtu. Podobný systém TOP 09 zavedla například v Praze. Ústecký systém otevřené komunikace s občany v oblasti rozpočtu však v době zveřejnění této zprávy nefungoval.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme