Nejpilnější poslanec Ústeckého kraje? Michal Kučera z TOP 09

14. 8. 2015

Sdružení Kohovolit.eu (zde) udělalo statistiku  nejpracovitějších poslanců. Poslanec a místopředseda poslaneckého klubu TOP 09 Michal Kučera je dle ní nejpilnějším poslancem zvoleným za Ústecký kraj napříč všemi politickými stranami zastoupenými ve Sněmovně.

Nejen účast na jednání, ale také počet podaných pozměňovacích návrhů nebo vystoupení na plénu sledovalo sdružení Kohovolit.eu. Vznikl tak žebříček těch, kteří tvrdí, že “ma kají” a těch, kteří pracují doopravdy. (zde

Mezi druhou skupinu patří zcela jistě poslanec Michal Kučera. Dle statistiky je v dolní komoře jen devět pracovitějších zákonoráců a pokud by se měřil pouze s těmi, kteří byli do Sněmovny zvoleni za Ústecký kraj, byl by vůbec nejpilnější.

Podal patnáct návrhů zákonů, sedm pozměňovacích návrhů celkem sto třicet krát stanul za řečnickým pultem. (zde

Mohlo by se zdát, že čím více jsem ve Sněmovně, tím méně jsem ve svém regionu. Naprostá většina toho, co ve sněmovně dělám, ale vychází právě z aktivní práce v Ústeckém kraji. Zlěpšení kvality života v regionu byla jedna hlavních motivací, proč jsem do Poslanecké sněmovny kandidoval,” říká Michal Kučera s tím, že mu výsledek srovnávání udělal radost.

Odborný mluvčí TOP 09 pro oblast životního prostředí Michal Kučera se dlouhodobě věnuje problematice zachování těžebních limitů, ale také zlepšování dopravní obslužnosti kraje. (Více zde

Radka Ostřížová, krajská manažerka pro Ústecký kraj