Koalice TOP 09, KDU-ČSL a STAN jde v Ústí nad Labem společně do voleb

2. 8. 2018

Do říjnových komunálních voleb v Ústí nad Labem jdou společně TOP 09, KDU-ČSL a STAN. Koaliční kandidátku postavily strany nejen na magistrát, ale i do všech městských částí. Cílem tohoto spojení je nabídnout voličům jednak zajímavé osobnosti, dobrý program, ale také spojit sílu stran s hodnotami, které jim jsou blízké.

„Vycházíme z našeho desatera, kdy ctíme morální hodnoty, individuální lidskou svobodu, respektujeme vlastenecké ideály svobody a politiku chápeme jako službu svobodnému jedinci zatím snad ještě demokratického státu, říká předsedkyně regionální organizace TOP 09 Ústí nad Labem a lídr magistrátní kandidátky Irena Skálová. „Proto je nám v tomto KDU-ČSL a STAN blízké, máme to nastavené velmi podobně, dodává Skálová

„Původní ambicí, kterou jsme měli, bylo sestavit kandidátní listinu pouze na Magistrát města Ústí nad Labem, ale po jednáních, které jsme společně vedli, jsme zjistili, že se nám podaří sestavit kandidátní listiny i na všechny městské obvody,“ říká čtyřicetiletá optička, Irena Skálová, která povede kandidátku i v Městském obvodu Severní Terasa. 

„Hledali jsme koaliční partnery, se kterými bude náš program v souladu a s kterými budeme sdílet naši vizi změnit Ústí nad Labem na moderní město, nakloněné rodinám s děti. V těchto tématech jsme se v programech TOP 09 a STAN zcela shodli. Navíc jsme měli možnost poznat kandidáty těchto stran, kteří mají vizi a energii naše město změnit na živé a prosperující, stejně jako my. Proto došlo ve shodě nejen na úrovni magistrátu, ale i na jednotlivých obvodech,“ chválí spolupráci čtyřiatřicetiletý manažer Zbyněk Novák (KDU-ČSL), který je na druhé pozici kandidátky a zároveň je lídrem v Městském obvodu Ústí nad Labem-město.

Zástupci Starostů spolupráci těchto tří demokratických stran také uvítali. "Jedině spojenými silami je možné v Ústí nad Labem něco změnit,“ říká jasně krajský předseda STAN Petr Liška.

 „Nyní, když už máme kandidátky podané, můžeme začít pracovat na společném programu, který by měl být jasný, stručný, měl by stát na reálných základech a měl by být splnitelný. A před volbami bychom chtěli vést intenzivní kampaň, kterou bychom chtěli mít především pozitivní a chtěli bychom při ní oslovit co nejvíce lidí,“ uvádí Irena Skálová.

Ústí nad Labem 2. srpna 2018

Radka Ostřížová, krajská manažerka Ústeckého kraje

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme