Jan Paparega bude kandidovat v senátních volbách v Mostě

27. 5. 2022

Jan Paparega žije se svojí rodinou v Mostě celý život. Jako dvakrát zvolený primátor města mnohokrát dokázal, že mu na lidech v jeho rodném městě záleží. Své zkušenosti z komunální politiky teď chce využít v Senátu, kam jej nominovala TOP 09. Jan Paparega pak bude společným kandidátem politického hnutí ProMOST a koalice SPOLU.

Mostecký rodák Jan Paparega vystudoval místní víceleté gymnázium, vysokoškolské vzdělání pak získal na Právnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni. Po studiu se ale opět vrátil do Mostu. Svého rozhodnutí nikdy nelitoval: „Jsem mostecký patriot. Narodil jsem se v Mostě a žije tu celá moje rodina. Most je místem, které si zaslouží rozvoj a péči mladých lidí, kteří se tu narodili a chtějí tu žít,“ říká Jan Paparega.

Vystudovaný právník s advokátní praxí se zaměřením na občanské a obchodní právo vstoupil do komunální politiky v roce 2010 jako mostecký zastupitel zvolený za TOP 09. Později spoluzaložil politické hnutí ProMOST, které v komunálních volbách v roce 2018 získalo 16 mandátů mosteckého zastupitelstva.

Díky své pracovitosti a zájmu o veřejné dění byl Jan Paparega dvakrát zvolen primátorem města Most. „Regionu rozumím. Pocházím z hornické rodiny a jsem si dobře vědom výhod i slabin našeho města. Během své politické kariéry jsem vždy dělal maximum, aby se tu lidem lépe žilo. Do Senátu ČR jsem rozhodl kandidovat proto, aby mělo město Most své zastoupení v horní komoře Parlamentu ČR a mohl jsem tak přispět k řešení problémů, které trápí mnoho měst v ČR,“ dodává Paparega.

Po nástupu do primátorské funkce se musel Jan Paperega vypořádat hned s několika úkoly, které před ním stály. V první řadě začal s politikou zodpovědného hospodaření městského rozpočtu. To ovšem nebránilo spuštění mohutných investic do obnovy zanedbané dopravní infrastruktury a revitalizace veřejného prostranství. V roce 2020 se Paparega také stal zastupitelem Ústeckého kraje. Jako senátor chce v odpovědné politice vůči svým spoluobčanům pokračovat.

 

Eliška Veselá, krajská manažerka TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme