Třídění odpadu má význam jak pro přírodu, tak pro obce

28. 5. 2019

Starosta Loun, Pavel Janda (TOP 09) převzal ve čtvrtek na děčínském zámku první cenu za nejlépe ohodnocenou obec či město v kraji za třídění odpadu. 

Každoročně probíhá hodnocení měst či obcí, jak její obyvatelé třídí odpad. Za loňský rok si první cenu zasloužilo město Louny a hned na druhém místě se umístily Libochovice. Soutěž obcí v třídění odpadů každoročně vyhlašuje Ústecký kraj ve spolupráci s Autorizovanou obalovou společností EKO-KOM, a.s.

Velice nás těší, že v našem Ústeckém kraji první a druhé místo získala města, která měla a mají ve vedení radní volené za TOP 09, snad to není náhoda. TOP 09 má ve svém programu ochranu životního prostředí a o to více dbá nejen na pravidla tříděného odpadu.

"Jsem pyšný na všechny občany města Louny, kteří třídí odpad. Třídíme nejlépe v kraji a dnes jsme za to byli v Děčíně po zásluze odměněni," pochlubil se na svém fb profilu Pavel Janda. Odměna pro město byla vyčíslena na 35 tisíc korun. Starosta si ještě odnesl křišálovou popelnici jako symbol za dobře odvedenou práci. 

Do Libochovic se odměna dostala již po druhé. Poprvé ji získali za rok 2017 a letos za rok 2018. Letošní druhé místo je určitě krásné a motivační. "Nejenže mají lidé dobrý pocit z třídění odpadu, že dělají něco i pro ochranu přírody, ale motivací pro ně může být i finanční ohodnocení, které jde do pokladny obce a ty mohou jít na rozvoj nebo jiné aktivity. Bez pomoci našich občanů bychom cenu nezískali," řekl Jan Ryšavý, člen rady města. 

 

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Ústeckého kraje

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme