TOP 09 nesouhlasí se zvolením komunistické radní v Ústí nad Labem

7. 12. 2016

Pro TOP 09 je naprosto nepřijatelné, aby ve vedení měst znovu stáli komunisté. Zvolení nové radní Ústí nad Labem, která zastupuje KSČM, nebude mít pro rozvoj města a jeho občany žádný přínos. Komunisté Ústeckému regionu nepřináší vizi a řešení do budoucna, to se ukazuje už v případě směřování kraje.

 Komunistka Květoslava Čelišová, která se poprvé po 27 letech od sametové revoluce stala dnes městskou radní v Ústí nad Labem, je bývalou funkcionářkou Národního výboru. Její zvolení znamená, že politikům ČSSD, Vaše Ústí a UFO nevadí komunistická minulost lidí, kteří budou další dva roky spravovat městské finance a určovat vizi krajského města.

 „Osobně je to pro mě velice smutný okamžik v novodobé historii města Ústí nad Labem. Po čtvrt století zasedl v jeho vedení opět komunistický zastupitel. O to víc mě mrzí, že se to stalo kvůli hlasům zastupitelů z hnutí Vaše Ústí, ČSSD a UFO. Nikdo z nich neupřednostnil jiný dlouho projednávaný návrh na doplnění Rady města,“ řekl zastupitel za TOP 09 Radim Bzura.

 Politici TOP 09 pro tento návrh ruce nezvedli. „Nechceme, aby v městské radě zasedali komunisté. Rádi podpoříme zastupitele, kteří přináší vizi, odbornost a také záruku demokratického rozhodování. To paní Čelišová není,“ dodal Bzura.

 Zastupitelka TOP 09 Ilona Tajchnerová poukazuje na jiný problém. „Spojení dřívějších vzájemných odpůrců ČSSD a členů Vaše Ústí vypovídá o významné snaze převzít vedení města. Stávající rada nepochopila, že některými svými rozhodnutími této snaze jen napomáhá, a to je zarážející,“ uvedla Ilona Tajchnerová. 

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Ústí nad Labem

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme