TOP 09: Na rozvrat v Chomutově doplácí občané

16. 12. 2016

Rozpad koalice a vznik nového vedení města v Chomutově provází korupční podezření. Podle TOP 09 to poškodí nejen město,  ale bude mít negativní dopad také na akce, které slouží jeho obyvatelům. Změna radnicev polovině volebního období může zastavit investice a rozjeté projekty.

„Při změně vedení jde určitě o peníze. Ať už na podporu hokejového klubu a s tím spojenou podporu majitele klubu Piráti Chomutov a.s., nebo pro firmy zastupitelů, kteří hlasovali pro odvolání primátora,“ říká předseda TOP 09 Chomutovsko Michal Vlach. „Voliči si zaslouží informace a zdůvodnění. Je pohrdáním občany, že dosud nikdo neřekl, proč se toto vše stalo,“ dodal Vlach.

Podle něj některé kroky bývalého vedení šly správným směrem. „Především ty, které směřovaly k potlačení mafiánských zájmů a k co největší transparentnosti města. To je pro TOP 09 klíčové,“ míní předseda Michal Vlach.

Změnou vedení zhruba v polovině volebního období politici ohrozili a zbrzdili rozjeté projekty, což nepochybně také zatíží napjatý rozpočet města. „Od představitelů bývalé opozice jsme zatím slyšeli, jak a na co potřebují peníze, co má všechno město podporovat a jaké daně se mají snížit. Nikdy ale nezaznělo, kde na to Chomutov vezme, kromě zmínky o tom, že znovu povolí ve městě provozování hazardu. TOP 09 podporuje odpovědné hospodaření, nikoliv drancování společného rozpočtu. Financování hokejového klubu musí být promyšlené a město jej nemá podporovat na úkor jiných potřeb obyvatel,“ říká Michal Vlach (TOP 09)

Radka Ostřížová, krajská manažerka Ústeckého kraje