Povolební priority Michala Kučery

19. 10. 2021

Michal Kučera, který před pár týdny oslavil 53. narozeniny, byl poslancem v letech 2013 až 2017 a teď se jím stal znovu.

V současné době je také radním Ústeckého kraje pro regionální rozvoj. Tomuto tématu se chce věnovat i ze Sněmovny. „Chtěl bych se podílet na transformaci Ústeckého kraje, to je teď velké téma. Čeká ho odchod od uhlí a, jak věřím, proměna v moderní region.“ vysvětlil.

První otázka na Michala Kučeru zněla – Co říkáte na výsledky voleb u Vás v kraji?

Výsledek voleb považuji za velký úspěch zejména u nás. Zisk dvaceti procent hlasů a tři mandáty ve Sněmovně je skvělý výsledek, také s ohledem na to, že kraj většinou volí levicově. Osobně mě také potěšily preferenční hlasy, které jsem od voličů získal.

Vy máte jako krajský radní na starost i rozvoj celého Ústeckého kraje. Co je teď největším tématem?

Celý kraj čeká velká změna: postupně se zavřou uhelné elektrárny a my musíme už teď hledat cestu, jak bude náš kraj vypadat za pár let. Problém nebudou peníze – ty už se na kraji nerozkrádají – ale chybí lidé a dobré projekty. Proto se snažím mluvit na svém Facebooku o všech těch skvělých produktech, službách, hospodách, které zde máme a které provozují lidé, jimž to není jedno.

Máte nějaký projekt, o kterém víte, že ho chcete rozhýbat?

No jasně! Stezka podél Ohře, to je moje velká radost a úkol. Z Loun až k moři. Na kole. (úsměv) Předchozí vedení kraje s tím nijak nepohnulo, a tak doháníme, co se dá.

Štítky
Osobnosti: Michal Kučera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme