Nový zastupitelský klub: „Nezávislí a TOP 09“ společně v Ústí nad Labem

30. 11. 2015

Dříve nezávislí zastupitelé Josef Zikmund, Martin Mata, Pavel Štěpař, Milan Krejčí, Václav Pěkný a Jiří Mach se rozhodli na magistrátu Ústí nad Labem utvořit s kolegy s TOP 09 společný klub zastupitelů pod názvem „Nezávislí a TOP 09“. Jejich kolegy v klubu jsou za TOP 09 Radim Bzura a Ilona Tajchnerová.

Tímto krokem nově vzniká klub zastupitelů, který je s osmi hlasy významnou opoziční silou na magistrátu v Ústí nad Labem. Pan Martin Mata, do červnového puče náměstek statutárního města, k tomu říká: „Stávající vedení města postupuje naprosto chaoticky a nekoncepčně. Z těchto důvodů je třeba spojit opoziční síly a udělat maximum proto, aby byly respektovány výsledky voleb a směr, který si občané zvolili. Nelze tolerovat politické a podnikatelské kupčení ve snaze udržet si moc ve městě Ústí nad Labem“.

Zastupitel za TOP 09 Radim Bzura k tomu dodává: „Na první pohled by se mohlo zdát, že dochází k nepředstavitelnému spojení významných osobností zvolených za ANO - nyní bez politické příslušnosti a zastupitelů TOP 09. Ve skutečnosti nás ale více věcí spojuje, než rozděluje. Máme podobný názor na městské finance. Zásadně odmítáme politizaci výběru do vedení příspěvkových organizací a obchodních společností města. Jsme pro rozvoj města, který stávající vedení rozhodně nenabízí, ba naopak stylem vedení a podivnými vazbami vrací naše město o deset let zpět“.

První jednání společného zastupitelského klubu „Nezávislí a TOP 09“ bude již 2. prosince při jednání zastupitelstva města, kdy je v navrženém programu klíčovým bodem právě územní plán a rozpočet města.

30. listopadu, Ústí nad Labem                          

Radka Ostřížová, krajská manažerka pro Ústecký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme