Jednání krajské koalice k situaci v Krajské zdravotní, a. s.

18. 3. 2021

Na koaličním jednání 16. 3. 2021 zástupci koaličních stran diskutovali situaci ohledně Krajské zdravotní, a. s.  a dalších údálostech s touto situací spjatých.

Konkrátně šlo o následky plynoucí z odvolání teď již bývalého předsedy představenstva Mgr. Ing. Jindřicha Zetka (ředitele nemocnice v Žatci) a z uzavřených smluv s paní Vladislavou Marschallovou. 

Spojenci pro kraj (Zelené Ústecko, Jsme PRO! Kraj, TOP 09 a SNK Evropští demokraté) na celou situaci reagovali právě vyvoláním toho to koaličního jednání. 

Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller (ANO) na tomto jednání sdělil důvody, které vedly k odvolání předsedy představenstva: 

„... pan Zetek dlouhodobě manažersky selhával.... Zároveň jsme pana Zetka žádali, aby vyřešil svou kumulai funkcí."

Pan Zetek byl ještě před odvoláním z pozice předsedy představenstva ve funkci starosty obce Hory Svaté Kateřiny a ředitele nemocnice v Žatci. Dle slov hejtmana právě tyto okolnosti vedly k jeho odvolání.

Hejtman dále reagoval na údálosti týkající se paní Vladislavy Marschallové, která na základě okolností této situace končí ve funkci poradkyně hejtmana, ale také dojde k ukončení dokody o pracovní činnosti na krajském úřadě.

„... musím říct, že jsme uvítali kroky, které hnutí ANO v této věci podniklo,... zejména zrušení všech smluv s paní Marschallovou, jejíž další setrvání na pozici poradkyně hejtmana jsme považovali za nepřijatelné." Uvedl Mgr. Jiří Řehák za Spojence pro kraj.

Pozitivem je podle Řeháka i slib koaličního partnera (ANO), že se všechny případné problémy Krajské zdravotní, a. s. budou řešit v rámci celé koalice i přesto, že je má hnutí v gesci. 

Krajská zdravotní, a. s.

Barbora Jandová, krajská manažerka TOP 09 - Ústecký kraj

Zdroj: https://bit.ly/3cNYlc6

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme