TOP 09: Jazýček na vahách odpovědné politiky

16. 3. 2012

TOP 09 se včera zasadila o změny, jež by měly Ústí nad Labem zajistit méně problematický vývoj, než který představovalo dlouhodobě nefunkční vedení koalice ČSSD a ODS. „Námestky za ODS jsme považovali za nekompetentní již dlouhou dobu,  avšak ČSSD jejich posty dlouhou dobu hájila. Vítáme proto nynější rozhodnutí, jež je funkce zbavilo. V tuto chvíli však nevzniká žádná nová koalice zahrnující TOP 09. Naše role je jiná,“ komentuje události předseda ústecké TOP 09 Jakub Zavoral.

TOP 09 svoji novou roli demonstrovala už při schvalování rozpočtu. Podařilo se jí totiž prosadit taková úsporná opatření, která povedou k výraznému zamezení dalšího zadlužování města. „Intenzivně jsme hledali takovou cestu, která by sice zmírnila nebezpečný deficit města, ale zároveň by co nejméně dopadla na Ústečany. A to se podařilo. Prosadili jsme snížení neinvestičních výdajů a zamezili jsme prodeji Tepelného hospodářství, od kterého si původní koalice slibovala jednorázovou a nesystémovou záplatu dluhu města ,“ vysvětluje Jakub Zavoral. Díky návrhům TOP 09 je tak stávající rozpočet méně deficitní než původní návrh  ČSSD, o deficitu navrženém ODS nemluvě. „A je přirozeně pro město bezpečnější než hospodaření v rozpočtovém provizoriu,“ dodává Zavoral.

TOP 09 od počátku usiluje o to, aby se město Ústí nad Labem, poznamenané řetězcem neodpovědných hospodářských rozhodnutí, konečně stabilizovalo. Vždy budeme podporovat rozumné návrhy posunující město tímto směrem, a to od jakékoli politické strany. Zůstáváme proto v opozici a staneme se tím pověstným jazýčkem  při odpovědné politice města, bez prospěchářských rozhodnutích, jež známe z nedávné minulosti dodává Zavoral, podle kterého jsou veškeré interpretace hovořící o podpoře TOP 09 straně KSČM naprostým nesmyslem.

TOP 09 se ve svém volebním programu zavázala k pečlivé správě majetku města, odpovědnému řízení financí města a stabilizaci hospodaření města a jemu podřízených organizací.

On Line záznam jednání zastupitelstva magistrátu Města Ústí nad Labem 15.3.2012  a další tiskové výstupy

 

Rostislav Kadlec, krajský manažer TOP 09

V Ústí nad Labem dne 16. 3. 2012

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme