Jakub Zavoral k povolebnímu vyjednávání v Ústí nad Labem

21. 10. 2010

Vyjádřím se zde k povolebnímu vyjednávání, kterého se TOP 09 zúčastní

Možní koaliční partneři

ODS
První oficiální jednání se uskutečnilo 17.10., ze strany TOP 09 se zúčastnili Mgr. Dobrovolná, Mudr. Haasová, p. Boček, Dr. Zavoral. Jednalo se o programovém průniku a personálním obsazení radnice, kdy ze strany ODS byla nabídnuta dvě místa v radě, místo místostarosty na Střekově a byl vznesen dotaz na primátora.

Následně se uskutečnilo několik neoficiálních jednání, kde bylo (kromě řešení programových otázek) diskutováno personální obsazení v různých variantách. Jiné oficiální jednání než 17.10.2010 se k dnešnímu dni neuskutečnilo.

SZSP
Při jednání se SZSP byla konstatována programová shoda (včetně provedení auditů hospodaření). Co se týče personálního obsazení, byla konstatována shoda, že poměr radních by měl vycházet z počtu zastupitelů.

ČSSD
Uskutečnilo se jednání se zastupiteli Střekova – zastupitelé Střekova zvolení za ČSSD jsou ochotni akceptovat velký průnik volebního programu TOP 09 (vyjádření Ing. Křečka z 19.10.2010. Skupina Ing. Křečka neměla jiný mandát než k vyjednávání obvodu Střekov.
Vyjednávání o spolupráci na úrovni Magistrátu proběhlo 20.10.2010. Byly projednávány sporné body volebního programu. TOP 09 zde konstatovala, že nevstoupí do koalice, která by se opírala o hlasy KSČM.

Severočeši
Severočeši požádali o oficiální jednání. TOP 09 ještě nezahájila jednání se Severočechy.

KSČM
Nebude ze stany TOP 09 zahájeno jednání. TOP 09 nevstoupí do koalice, která by se opírala o hlasy KSČM.

Programová shoda
Ve svém volebním programu jsme konstatovali naše priority s důrazem na vzdělání, rozpočtovou odpovědnost a sociální citlivost. Zvláštní pozornost budeme věnovat programovému prohlášení koalice, které necháme schválit našimi zastupiteli a členskou základnou, a to nejméně dvou třetinovou většinou.

Personální obsazení
Post primátora
Pokud ODS nabídne post primátora, je kandidátem Jakub Zavoral. Pokud nebude ze strany ODS tento postup nabídnut, TOP 09 nebude tento post nárokovat. /Toto bylo stanovisko TOP 09 do 21.10.2010// Vzhledem k tomu, že 22.10.2010 zazněl ze strany ODS i ze strany ČSSD požadavek na post primátora, nenárokuje TOP 09 post primátora.

Post statutárního náměstka
Pokud bude post statutárního náměstka nabídnut, doporučuji, aby byl tento post ze strany TOP 09 přijat. Kandidátem na tento post není Jakub Zavoral.

Post náměstka pro “školství“ (přesný název - pro životní prostředí, pro sociální věci, pro majetek, pro kulturu a sport, pro cestovní ruch)

Pokud bude post náměstka pro „školství“ nabídnut, doporučuji, aby byl tento post ze strany TOP 09 přijat.

Radní
Doporučuji, aby byl zachován poměr pro míst radních (včetně náměstků a primátora) na základě počtu zastupitelů.

Za sebe – rád budu pracovat ve funkci zastupitele a vzhledem k výsledkům v krajských volbách se chci ucházet o post krajského předsedy TOP 09. Rovněž se chci více věnovat akademické dráze a habilitovat se v příštím roce na docenta.

Jakub Zavoral
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme