× Pohněme s tím. Společně!

TOP 09: DĚKUJEME LÉKAŘŮM, KTEŘÍ ZŮSTÁVAJÍ

11. 2. 2011

I poslední otevřená debata vedla k jednoznačné podpoře nejen ministra Hegera, ale i všech lékařů, kteří chtějí dát vládě šanci realizovat nutné reformy a odolali stupňujícímu se tlaku odborů zapojit se do protestní akce. „V médiích se neustále píše o lékařích, kteří podali výpovědi, my bychom ale rádi hovořili o těch lékařích, kteří z nemocnic neodcházejí a na kterých bude od prvního března veškerá zodpovědnost za jednotlivá oddělení. Těch je třeba si vážit,“ uvedl Michal Janek, poslanec a člen Výboru pro zdravotnictví.

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové Petr Gazdík k tomu dodal nabídku našich poslanců „Jsme poslanecký klub s největším procentuálním zastoupením lékařů, tudíž i s nejvíce kumulovanou lékařskou odborností. A v případě, že by na začátku března neměl v některých nemocnicích kdo léčit, jsme připraveni poskytnout jim našich deset lékařů na pomoc.“

Předsednictvo TOP 09 podpořilo ministra Hegera již dvakrát. Minulý týden ocenilo nezpomalující přípravu reformy v období nekončících jednání. Regionální organizace TOP 09 pomáhají připravit a iniciovat cesty pana ministra do nejohroženějších nemocnic.

Jaroslav Poláček zástupce generálního sekretáře TOP 09

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ