Nové dílny pro hendikepované občany

14. 10. 2010

V říjnu 2010 byla dokončena rekonstrukce prostor v části bývalé základní školy v Třinci – Konská, ve kterých jsou nyní umístěny dílny pro hendikepované občany a sídla dvou právních subjektů věnujících se strategickému vybudování středního managementu z řad osob se zdravotním postižením. Jsou to “Středoevropská skupina pro integraci osob se zdravotním postižením” (angl. zkratka MEGFI) a hlavně “Asociace zdravotně hendikepovaných akademiků”, která je nositelem záruky za znalostní potenciál osob se zdravotním postižením.

Pracovní příležitost zde našlo celkem 17 zaměstnanců, kteří se v rekonstruovaných prostorách zabývají třemi hlavními aktivitami, na které je celý sociální projekt nastaven -  jde o  separaci elektroodpadu (PC a jiné), opravy oděvů a výrobu laviček. Tito lidé jsou zaměstnanci společnosti MEGFI,  která na rekonstrukci získala prostředky ve výši přesahující  1 milion korun jednak formou  dotací z Úřadů práce Karviná a Frýdek- Místek a hlavně  formou finančních darů a spoluúčasti soukromých subjektů zejména  společnosti B-Z World plus s.r.o..

Nové dílny pro hendikepované občany

Společné foto P.Lukši  s  Š. Pacákem a  J. Dembinným – otcem projektu MEGFI a Asociace hendikepovanáchých akademiků

Akci bylo možné zrealizovat díky podpoře krajského vedení TOP 09 včele s poslancem parlamentu  P. Lukšou. Zároveň byl za podpory poslance P.Lukši  vypracován strategický pilotní program pro integraci osob se zdravotním postižením do společnosti a hlavně do pracovního procesu s názvem „10 PRO ŽIVOT“. Tento pilotní program bude vyhlášen jako jeden ze strategických plánů Ministerstva práce a sociálních věcí.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme