Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek navštívil Opavsko a Vítkovsko

2. 10. 2023

V pondělí 2. října navštívil Moravskoslezský kraj ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. Svou cestu zahájil v nemocnici ve Vítkově. Následně se v Charitě Opava setkal s pracovníky mobilního hospice Pokojný přístav a sociálně terapeutické dílny Radost a cestu zakončil návštěvou Slezské nemocnice v Opavě. 

S vedením obou nemocnic a primáři jednotlivých oddělení ministr řešil zejména zlepšení dostupnosti zdravotní péče, řešení výzev, kterým nemocnice čelí a plány, které mají.

Výjezdy do regionů jsou zásadní součástí mé práce jako ministra zdravotnictví, protože dostávám podněty přímo z nemocnic a mohu je buď obratem řešit nebo dát instrukce pracovníkům Ministerstva zdravotnictví, aby věc řešili přímo s řediteli nemocnic v regionech. Dnešní cesta po Moravskoslezském kraji byla v tomto směru velmi přínosná,“ uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Ministr Válek také zavítal do Charity Opava, kde za doprovodu ředitele Jana Hanuše navštívil sociálně terapeutickou dílnu Radost. V rehabilitačních dílnách se zde věnují lidem s mentálním znevýhodněním a chronickým duševním onemocněním. Následně jednal se zástupci mobilního hospice Pokojný přístav: „Tým ředitele Charity Opava Jana Hanuše a vedoucí sociálně terapeutické dílny Radost a mobilního hospice Pokojný přístav odvádí úžasnou a pro společnost nesmírně důležitou práci. Jako ministr zdravotnictví při svých cestách po regionech zcela záměrně navštěvuji zařízení jako je Charita Opava, abych se s nimi pobavil o tom, jak jim Ministerstvo zdravotnictví může pomoci. Dnešní návštěva byla velmi cennou zkušeností a s vedením opavské Charity budeme i nadále spolupracovat. Díky za to!

Během cesty ministra doprovázel senátor Herbert Pavera: „Jsem rád, že pan ministr Válek přinesl pracovníkům mobilního hospice naději, že se od příštího roku zlepší financování provozu paliativní péče.“

Ministr Válek za dobu svého působení navštívil Moravskoslezský kraj již podruhé. V příštím roce se plánuje další návštěva.

Hana Bláhová,

krajská manažerka TOP 09 Moravskoslezský kraj

Galerie
Štítky
Osobnosti: Herbert Pavera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme