Zchátralý areál přestane hyzdit obec

22. 3. 2019

Revitalizace zchátralého areálu bývalého JZD v Bolaticích začíná nabírat jasnějších obrysů. Obci se podařilo domluvit s majiteli pozemků na výkupech.
Nepěkný pohled na chátrající areál bývalého zemědělského družstva v Bolaticích by měl v dohledné době už být minulostí. Skoro dva roky trvala jednání mezi obcí a vlastníky pozemků ohledně možného výkupu a nakonec došlo ke shodě.Můžeme tak začít připravovat studii využití pozemků a následně i projektovou dokumentaci. Poté budeme žádat o dotaci z Ministerstva průmyslu a obchodu ve výši 50 milionů korun. Na revitalizaci se však finančně bude muset podílet také samotná obec,“ říká starosta Bolatic Herbert Pavera.
V rámci revitalizace se počítá s tím, že stávající budovy budou srovnány se zemí.
Vzniknout by mělo místo pro nerušivé podnikání, tedy pro takové podnikání, které nezpůsobuje velký odpad, hluk a podobně. Mohlo by zde najít sídlo i integrované záchranářské krizové centrum,“ míní Herbert Pavera. Pokud vše půjde hladce, mohlo by se začít stavět už na podzim příštího roku.

Zdroj:Týdeník Opavský a Hlučínský RegionDatum vydání:19.3.2019 Strana / zpráva03Autor:(ber)

Osobnosti:
Herbert Pavera