V Ostravě do toho jdeme společně

14. 2. 2018

Zástupci TOP 09, ODS a strany Soukromníků ČR se dohodli, že v letošních komunálních volbách postaví zcela poprvé do Zastupitelstva města Ostravy společnou kandidátku. Jejím lídrem bude senátor, zastupitel Moravské Ostravy a Přívozu a bývalý šéf Hasičského záchranného sboru kraje Zdeněk Nytra (nestr.). Na 55členné kandidátce nabídne TOP 09 voličům 11 osobností, ODS obsadí 39 a Strana soukromníků ČR 5 míst.

Jednotný postup stran v krajském městě potvrdil jednoznačně Krajský výbor TOP 09.  „Po dobrých zkušenostech ze spolupráce v senátní kampani i v zastupitelstvu města Klimkovice, jsme se rozhodli nabídnout našim voličům integrované pravicové uskupení, po kterém je v současnosti poptávka,“ uvedl krajský předseda TOP 09 Moravskoslezského kraje Tomáš Velička.

„Našim cílem je Ostravu probudit. To znamená přilákat do města zpátky investory, přimět k návratu lidi, kteří z města odešli. Ostrava má na to být moderní metropolí a příjemným místem pro život,“ říká kandidátka č.5 Michaela Roubíčková (TOP 09).

Předseda OS ODS Ostrava a kandidát č. 2 Martin Štěpánek uvedl: „V letošních komunálních volbách je cílem ODS integrovat hlasy pravice a vytvořit tak silný subjekt v ZMO, který bude mít výrazný vliv na rozvoj města. Pravicoví voliči si takovou integraci přejí a máme s tím dobré zkušenosti z voleb do Senátu a Poslanecké sněmovny, kde jsme již s těmito subjekty spolupracovali.“ Krajský předseda Petr Thaisz Strany soukromníků ČR dodává: „Navazujeme na spolupráci z kampaně do Poslanecké sněmovny, která byla z našeho pohledu úspěšná. Chceme v tomto trendu pokračovat v celém kraji a jsme rádi, že začínáme právě v Ostravě a že se k této spolupráci přidala i TOP 09.“

Čelo společné kandidátky do Zastupitelstva města Ostravy:

1. Ing. Zdeněk Nytra (nestraník)
2. Ing. Martin Štěpánek, Ph.D. (ODS)
3. Ing. Vladimír Cigánek (ODS)
4. Ing. Miroslav Svozil (ODS)
5. Ing. Michaela Roubíčková, Ph.D. (TOP 09)

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme