TOP 09 v Moravskoslezském kraji odstartovala volební kampaň s Karlem Schwarzenbergem

2. 9. 2016

Kontaktní kampaň před krajskými volbami začala TOP 09 v Moravskoslezském kraji spolu se školním rokem za účasti Karla Schwarzenberga. Čestný předseda strany od čtvrtka doprovázel lídra kandidátky Herberta Paveru na setkáních se studenty i dalšími s voliči. 

„Na kandidátce máme celou řadu slušných a pracovitých lidí, z nichž mnozí dosáhli kvalitních výsledků ve svých profesích. Jsou mezi nimi starostové, radní, zastupitelé, učitelé, lékaři, živnostníci, zemědělci, mechanici a další. Nejsou zatíženi vazbami z dosavadní krajské politiky a jsou připraveni řešit Vaše problémy novými způsoby.“ Těmito slovy lídr krajské kandidátky TOP 09 Herbert Pavera, poslanec a starosta obce Bolatice, představil sestavu uchazečů do krajského zastupitelstva.

Osobní účastí ho v Opavě podpořil čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. S mottem „Škola začíná s Karlem“ se zde v první den školního roku setkal se studenty Církevní konzervatoře. Diskutoval s nimi o aktuálních tématech i o tom, co je zajímá.Svět se stává neklidným místem. Náklady na obranu musí růst stejně tak, jako naše úsilí směrem k budování státu a funkční společnosti. Blažená léta jsou za námi. Musíme se zaměřit na to, co je pro naši budoucnost důležité. A je to právě generace mladých, vaše generace, která má vše pevně ve svých rukou. Vy rozhodujete o tom, jak se budete mít vy a vaše děti,“ zdůraznil Karel Schwarzenberg.

Večer pokračovala kontaktní kampaň moravskoslezské TOP 09 diskusí s občany a podporovateli v Jazz clubu café Evžen. S čestným předsedou TOP 09 Karlem Schwarzenbergem si sem přišlo povídat přes sto lidí z Opavska a okolí. Nejvíce je zajímaly názory lídra kandidátky i čestného předsedy strany na bezpečnost Evropy a migrační krizi, i na aktuální problémy regionu a propouštění ve firmách. „Neobávám se až tak islamizace, ale prázdných kostelů. Uprchlíky musíme odlišit. Jsou tady lidé, kteří opravdu utíkají před válkou. Už před několika lety jsem upozorňoval na to, že Evropa se musí zaměřit na stabilitu a budoucnost Blízkého východu,“ řekl k tématu migrace Karel Schwarzenberg.

„Já v naší zemi vidím mnohem více bolševiků, než uprchlíků,“ dodala k tomu regionální předsedkyně TOP 09 v Opavě a kandidátka číslo 6, lékařka Eva Dratvová, a zdůraznila: „Prosím, udělejte si svůj závěr jen z toho, co je skutečnosti, a ne z toho, co vám podsouvají Babišovy noviny.“ Na závěr vyzvala občany, aby přišli k volbám: „Doba je opravdu vážná. Mám obavy, že na záchranu naší demokracie a hodnot svobody je za minutu dvanáct.“

Zahájení kontaktní kampaně se zúčastnili i dvojka krajské kandidátky TOP 09 a starostka obce Vřesina Michaela Roubíčková či předseda TOP 09 Moravskoslezského kraje, ředitel Poradny pro primární prevenci Tomáš Velička, který kandiduje na 3. místě. K současné situaci v  zemi řekl: „Žádné hospodářství není tak závislé na dotacích, jako zemědělství. A komu to nejvíce vyhovuje? No přece ministru financí Babišovi. Dělá si zákony pro svůj vlastní prospěch a ne ve prospěch občanů, jak často lživě prezentuje. Právě Andrej Babiš je učebnicovým příkladem zdroje korupce.“

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg pak dnes diskutoval se studenty opavského Mendelova gymnázia, kteří projevili opravdu velmi hluboký zájem o současnou politickou situaci. Setkal se rovněž s rektorem Slezské univerzity Pavlem Tulejou i s univerzitními studenty, kteří mu představili svůj projekt „Společnost a handicapovaní“. Návštěvu regionu Karel Schwarzenberg uzavřel setkáním s voliči v ulicích historického centra Opavy. 

Marcela Masná, krajská manažerka TOP 09 Moravskoslezský kraj

Kontakt: marcela.masna@top09.cz, tel: 00420/737 209 730

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme