TOP 09 nesouhlasí s odvoláním starostky

17. 2. 2017

TOP 09 nesouhlasí s odvoláním své starostky Vřesiny Michaely Roubíčkové. Podle zastupitelů TOP 09 porušili tímto krokem zástupci KDU-ČSL koaliční smlouvu a důvodem odvolání je návrat bývalého starosty, který bez pravomocí a odpovědnosti působí na obecním úřadě.

Starostka Roubíčková totiž už delší dobu společně s několika radními řešila problematickou spolupráci s lidoveckým místostarostou, který naprosto neprofesionálně plnil úkoly zadané radou a zastupitelstvem a svým jednání poškozoval pověst vedení obce. Došlo to tak daleko, že bylo navrženo jeho odvolání z funkce. Místostarosta Pavel Pokorný se ale dohodl s opozičními zastupiteli a společně odhlasovali odvolání starostky, tří radních a zcela změnili vedení obce Vřesina.

s lidoveckým místostarostou, který naprosto neprofesionálně plnil úkoly zadané radou a svým jednání poškozoval pověst vedení obce."

„Považujeme to za jednoznačné porušení koaliční smlouvy ze strany zastupitelů KDU-ČSL. Zároveň upozorňujeme, že nová starostka bez zkušeností nemusí být zárukou dobrého vedení obce, což se už dnes ukazuje v případě neschváleného rozpočtu,“ říká zastupitelka Michaela Roubíčková (TOP 09).

Starostka a odvolaní radní odmítají takový způsob vedení obce a žádají důkazy připravenosti nového vedení převzít odpovědnost za chod obce. Vřesina totiž nemá dosud schválený rozpočet na letošní rok a díky stávajícímu vedení žije v rozpočtovém provizoriu. Rozpočet nebude přijat minimálně ještě 15 dní, tedy do konce měsíce února.

Zastupitelé TOP 09 také varují před tím, aby obec de facto vedl člověk bez odpovědnosti a mandátu ve volbách. „Za varující považujeme fakt, že bývalý starosta Jiří Kopeň denně několik hodin řeší operativu na obecním úřadě, i když nemá mandát zastupitele ani jakoukoliv pravomoc rozhodovat. To může mít pro obec do budoucna velmi závažné důsledky,“ dodala Roubíčková.

 

                            

Marcela Masná 

krajská manažerka TOP 09 pro Moravskoslezský kraj

 

                                                 

 

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme