TOP 09 má nové vedení. Ve výkonném výboru TOP 09 zasedne Herbert Pavera

27. 11. 2017

Starosta obce Bolatice Herbert Pavera se stal na víkendovém 5. celostátním sněmu členem výkonném výboru TOP 09. Na volebním sněmu získal důvěru hned v prvním kole se ziskem přes 80% hlasů. Novým předsedou TOP 09 se stal Jiří Pospíšil. Ve funkci 1. místopředsedkyně bude Marktéta Pekarová Adamová. Místopředsedy se stali senátor Tomáš Czerni, vysokoškolský pedagog Marek Ženíšek, náměstek Hejtmana Jihomoravského kraje Jan Vitula a radní města Louny Michal Kučera.

"Jiří Pospíšil již více jak čtyři roky jezdí do našeho kraje, kde se společně  setkáváme v debatách se studenty. Jiří Pospíšil patří mezi oblíbené politiky, v posledních volbách do evropského parlamentu získal přes  55.000 hlasů. Je komunikativní, vzdělaný, pracovitý, v politice není příliš okoukaný, přesto se v ní výborně pohybuje a orientuje. Proto jsem přesvědčen, že s ním v čele a společným úsilím získáme zpět důvěru dalších voličů," uvedl Herbert Pavera.

Již nyní se TOP 09 v Moravskoslezském kraji připravuje na komunální  a senátní volby 2018. Letos vznikla v našem kraji rovněž mládežnická organizace TOP tým, která se velmi aktivně zapojila do poslední volební kampaně. Zároveň poslední měsíc evidujeme nárůst zájemců o vstup do TOP 09. "Nesmíme se nechat znechutit posledním volebním výsledkem. Musíme jít dál a tahat za jeden provaz. Pokud se podaří spolupráce s ostatními středopravicovými stranami, jako je ODS, KDU-ČSL, STAN, KAN, Koruna Česká atd. věřím, že se nám opět podaří získat silné mandáty v zastupitelstvech měst a obcí v nadcházejících volbách," vyzdvihl starosta obce Bolatice Herbert Pavera.

Marcela Masná - krajská manažerka TOP 09 Moravskoslezský kraj

e-mail: marcela.masna@top09.cz