Selhání zdravého rozumu. Zacpaná doprava, zvýšené emise.

30. 1. 2018
Starosty třiceti obcí z Hlučínska zvedli ze židle úředníci z Ostravy. Ti povolili na dvouproudové silnici I/56 u Ostravy vybudovat novou křižovatku, z níž se bude odbočovat k vznikajícímu obchodnímu centru. Tím ale dojde na hlavní tepně ke kolapsu dopravy.

Důležitou komunikací denně projíždí desítky tisíc automobilů.

Starosty z Hlučínska postavili úředníci před hotovou věc, kdy k nově vznikajícímu obchodnímu centru odsouhlasili jediný sjezd a to z této přetížené komunikace.

Starostové se proto hodlají vzepřít.

Podle starosty Bolatic Herberta Pavery jde o selhání zdravého rozumu. Fascinuje mě, že k tomuto dala pozitivní stanovisko policie, která v případě, že na obci chceme dát značku, tak nám dělá obstrukce a chce různé propočty. Policisté určitě ví, jaká je tady situace s přetíženou dopravou, a povolení dali,“ konstatoval starosta Pavera.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) má výmluvu, proč nelze outletové centrum napojit z kruhového objezdu. Přeložka neboli obchvat, ale není podle starostů vůbec připravena.

Developer ŘSD opakovaně nabízí, že sjezd z kruhového objezdu nechá vybudovat za své prostředky. „Jsme připraveni otevřít jednání o možnosti napojení z dálničního kruhového objezdu a jsme připraveni jej finančně a technicky zajistit, pokud to bude ze strany dotčených orgánu povoleno,“ uvedl zástupce TK Developments Jaromír Kršica.

Úředníci si problém přehazují.

Zdroj:blesk.czDatum vydání:17.1.2018 Rubrika / pořad:Ostrava

Osobnosti: